Erdoğan’dan AK Partili vekillere Sezen Aksu değerlendirmesi: Siz konuşun, bana bırakmayın

AK Partili kurmayların Aksu’ya gösterilen tepkinin fazla olduğunu dile getirdiler

Fotoğraf: AA

Sanatçı Sezen Aksu için "O dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin vekillerine “Siz konuşun, bana bırakmayın” değerlendirmesinde bulundu.

Hürriyet’ten Gizem Karakaş’ın aktardığına göre Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da Sezen Aksu ve gazeteci Sedef Kabaş gündeme geldi.

Bazı AK Partili kurmaylar Kabaş ile Aksu olayının aynı zamana denk geldiğini söyleyip Kabaş’a gereken tepkinin verildiğini ancak Aksu’ya gösterilen tepkinin fazla olduğunu dile getirdiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sedef Kabaş ile ilgili gereken tepki her mecrada verilmeli. Ama Sezen Aksu farklı bir konu. Çözüm sürecinde destek vermiş, toplumda sevilen bir sanatçı” yorumu yapıldı.

Bazı kurmaylar, Aksu konusunda muhakkak bir açıklama yapılması gerekiyorsa bunu ağırlıklı olarak ilgili makamların ve kurmayların yapması gerektiğini söylediler.

Bir kurmayın da Sezen Aksu’nun tepki gösterilen şarkı sözlerinin 5 yıl önce yazıldığını hatırlatarak, şarkının sözlerinin anlamını anlattığı öğrenildi. Eleştiri ve yorumları dinleyen Erdoğan’ın “Siz konuşun tabii; bana bırakmayın” değerlendirmesini yaptığı ifade edildi.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU