İBB'de "değişim" başladı: Atatürk portresi geri geldi, resmi Twitter hesabı İmamoğlu'nu takip etmeye başladı

Ekrem İmamoğlu resmen göreve başladı, genel sekreter Hayri Baraçlı'nın talebiyle İBB makam odasından kaldırıldığı iddia edilen Atatürk portresi geri geldi, İBB resmi Twitter hesabı Baraçlı'yı takipten çıkardı

Fotoğraf: Twitter

70 gün arayla ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, görev devir teslimi ve belediye binası önündeki konuşmasının ardından makamına geçti ve dua okuttu. İmamoğlu makam odasındaki fotoğrafları Twitter hesabından "2014’de Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildiğimde olduğu gibi, bugün de İBB makamında dualarımızı ederek göreve başladık. Allah mahcup etmesin." notuyla paylaştı. 
 


İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını devralmasıyla İBB binası ve resmi Twitter adresinde de değişim başladı.

İBB resmi hesabı paylaştığı tweet iletilerinden birinde "16 milyon İstanbullu için yeni bir başlangıç zamanı" ifadesine yer verdi. 
 


Hesapta ayrıca İmamoğlu'nun İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi teslim almasının ardından Saraçhane'deki binanın önünde İstanbullulara yönelik yaptığı konuşmaya dair fotoğraflar da paylaşıldı. 
 


İBB, Twitter hesabı dışında resmi Facebook hesabından da aynı paylaşımları yaptı. 
 


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İBB'nin resmi Twitter hesabıyla ilgili bir paylaşım yapıp takipçi sayısının artmasını dilediğini söyledi.

İmamoğlu'nun bu tweeti paylaştığında İBB'nin Twitter'da 784 bin takipçisi bulunuyordu.

Bu sayı birkaç saat içinde 805 bine yükseldi. 
 


Atatürk tablosu yine makam odasında

İBB binasındaki en önemli değişiklik ise belediye başkanının makam odasında gerçekleşti.

İmamoğlu'nun 31 Mart seçimi sonrası mazbatasını almasının ardından makam odasına astığı, YSK'nın 6 Mayıs'taki seçim iptaliyle birlikte ise yerinden kaldırılan Atatürk tablosu da yeniden makam odasına yerleştirildi.

İmamoğlu portreyi Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ile birlikte astı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun tablo ile ilgili Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafları İBB resmi Twitter hesabı da retweet etti, daha sonra bu tweet İBB'nin sabitlenmiş tweeti olarak belirlendi. 
 


İmamoğlu takip listesinde, genel sekreter takip dışı

İBB resmi Twitter hesabı bunun dışında Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve seçim kampanyası boyunca İmamoğlu'nun çalışmalarına destek veren İstanbul Gönüllüleri oluşumunu da takip etmeye başladı. 
 

İBB Takip.JPG
Fotoğraf: Twitter


İBB resmi Twitter hesabı, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'yı ise takip listesinden çıkardı.

İmamoğlu ile Baraçlı 23 Haziran öncesi birbirine "makam aracı" tartışması üzerinden yüklenmiş, İmamoğlu genel sekreterin üç ayrı makam aracı olduğunu öne sürmüş, Baraçlı ise bu iddiayı yalanlamıştı.

Bu tartışma dışında genel sekreter ve Cumhurbaşkanı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi Baraçlı'nın Atatürk portresinin kaldırılması talimatını veren kişi olduğu öne sürülmüş, portreyi kaldıranların ise özel kalem müdürlüğünde görev yaptıkları iddia edilmişti.

Tartışmaların yükseldiği dönemde "Atatürk'ün vatandaşı dinlerken" isimli portresinin CHP tarafından kaldırıldığı da iddia edilmiş, İmamoğlu'nun seçim ekibi ise bu iddiayı yalanlamıştı.

Söz konusu portre 1930 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafçısı Cemal Işıksel tarafından Tokat'ta tütün üreticilerinin şikayetini dinlerken çekilmiş bir fotoğraftan ilhamla yapıldı.

Fotoğraftaki kompozisyon İranlı ressam Florans Atlantis tarafından tuvale dökülmüştü.
 

 

 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU