Rusya güneyindeki askeri bölgede 6 binden fazla birlik ile savaşa hazırlık için inceleme başlattı

Kremlin yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna ile ilgili adımlarını endişeyle izlediklerini kaydetti

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Ukrayna ve Rusya arasında gerilim devam ederken, ABD beklenmedik durumlara karşı NATO Mukabele Gücü'nün aktif hale getirilmesi durumunda destek sağlamak üzere 8500 askeri teyakkuza geçirmişti.

Kremlin ise yaptığı açıklamada, ABD'nin bu kararına tepki göstererek, Washington'un Ukrayna ile ilgili adımlarının ve açıklamalarının gerilimi tırmandırdığı savunuldu.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin gerekirse Avrupa'ya konuşlandırılması için 8 bin 500 askeri hazırda tutma kararı endişeyle izlendiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'dan savaşa hazırlık için inceleme 

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Rusya ise savaşa hazırlık için inceleme başlattı.

RIA haber ajansının Rusya ordusuna dayandırdığı haberinde, Rusya'nın, Ukrayna ile sınırı olan güneyindeki askeri bölgede 6 binden fazla birlik ile savaşa hazırlık değerlendirmesi için inceleme başlattığı belirtildi.

NATO, Doğu Avrupa'ya askeri destek gönderecek 

NATO, Doğu Avrupa'daki müttefik ülkelere ilave savaş uçağı ve savaş gemileri gönderme kararı almıştı.

Birlikten dün yapılan açıklamada, üye ülkelerin Doğu Avrupa'daki müttefiklere ilave savaş gemileri ve savaş uçakları göndereceği ve kuvvetlerini hazır tuttuğu belirtilerek , Rusya'nın Ukrayna içinde ve çevresinde askeri yığınağını artırdığı sırada ittifakın caydırıcılık ve savunmasını tahkim ettiği kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU