Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nden Ahmet Çalık anısına düzenlenen turnuvaya ilişkin açıklama

"Yaşanan aksaklığı çözme ve hiçbir takımın mağdur olmaması yönündeki bu ricamız da ne yazık ki kabul görmedi ve Ankaragücü Kulübü tarafından turnuva başlatıldı"

Gençlerbirliği Kulübü, MKE Ankaragücü tarafından "Ahmet Çalık anısına" düzenlenen altyapı futbol turnuvasına katılım sağlamadığına yönelik çıkan haberler hakkında açıklama yaptı / Fotoğraf: AA

Gençlerbirliği Kulübü, MKE Ankaragücü tarafından "Ahmet Çalık anısına" düzenlenen altyapı futbol turnuvasına katılım sağlamadığına yönelik çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya Ankaragücü kulübünden yanıt geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kulüpten yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü tarafından düzenlenecek tek maçlık turnuvanın haftalar öncesinden okullara verilecek sömestr tatilinde Anıtkabir ziyaretinde bulunacakları öğrenilen Altınordu ve Sivasspor kulüplerinin altyapı hocaları ile istişare edilerek, 24 Ocak'ta Ankaragücü Tandoğan Tesisleri'nde oynanmak üzere organize edildiği ifade edildi.

Turnuvanın düzenlenmesi kararını takip eden günlerde Gençlerbirliği altyapısında yetişen milli futbolcu Ahmet Çalık'ın trafik kazasında hayatını kaybettiği belirtilerek, şöyle devam edildi:

Gençlerbirliği olarak 'evladımız' Ahmet Çalık'ın acı kaybını yaşadığımız ve bu acının samimi duyarlılığını yakinen takip eden Ankaragücü Kulübü tarafından bu organizasyonun 'Ahmet Çalık'ın anısına' şeklinde dönüştürülmesine en çok biz sevindik. Kaptanımız Ahmet Çalık'ın anısına dünyanın her köşesine gitmeye hazırız; fakat Ankaragücü tarafından bize turnuvadan bir gün önce (23 Ocak akşamı) hava koşulları sebebiyle Tandoğan Tesisleri'nde turnuvanın oynanamama ihtimali olduğu belirtildi. Biz ise Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde saha temizliğine derhal başlayabileceğimizi ve maçların evladımızın yetiştiği sahalarda oynanabileceğinin mümkün olduğunu belirttik. Maalesef, Ankaragücü Kulübü bu teklifimize sıcak bakmadı ve programın büyük ihtimalle iptal olacağını tarafımıza iletti. Bu konuşmaların yapıldığı 23 Ocak akşamının ertesi günü, sabah 10.30'da Ankaragücü tarafından bize turnuvanın başlayabileceği ve otuz dakika sonra, saat 11.00'de ilk maçımızın Yenimahalle Hasan Doğan Sahası'nda olduğu bildirildi

Bu gelişme üzerine çocuklar ve velileriyle iletişime geçildiği aktarılarak, "Velilerimiz ve çocuklarımızla iletişime geçtikten sonra bize söylenen saatte hazır olamayacağımız için turnuvanın daha geç bir saatte başlamasını ve Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde yer alan sahamızın temizletilerek futbol oynamaya uygun bir hale getirtildiğini belirttik. Yaşanan aksaklığı çözme ve hiçbir takımın mağdur olmaması yönündeki bu ricamız da ne yazık ki kabul görmedi ve Ankaragücü Kulübü tarafından turnuva başlatıldı." ifadelerine yer verildi.

"Cemal Aydın anısına turnuva düzenleyeceğiz"

"Gençlerbirliği ve Ankaragücü başkentimizin iki güzide camiasıdır." denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Bu iki güzide camia arasında zaman zaman organizasyon aksaklıkları ve koordinasyon eksikliği olabilir. Yaşanan bu aksaklıkların telafi edilebilmesi için Gençlerbirliği olarak, daha uygun hava koşullarına sahip bir ortamda, eski yöneticimiz ve Ankaragücü eski başkanı rahmetli Cemal Aydın anısına, tesislerimizin ev sahipliği yapacağı bir turnuva düzenleyeceğiz. Ankaragücü'nün baş davetli olacağı bu turnuvaya yönelik detaylı bilgileri de ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız

Ankaragücü de açıklama yaptı

MKE Ankaragücü Kulübü de dün "Ahmet Çalık anısına" düzenlenen turnuvayla ilgili açıklamada bulundu.

Başkent ekibinden yapılan açıklamada, dün "Ahmet Çalık anısına" 12 Yaş Altı Geleceğin Yıldızları Futbol Turnuvası'nın düzenlendiği, organizasyona Altınordu, Gençlerbirliği ve Demir Grup Sivasspor'un davet edildiği belirtildi.

Turnuvanın Tandoğan Tesisleri'nde saat 11.00'de başlayacağının kulüp temsilcilerine bildirildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Ankara'da hava şartlarının kötü olması nedeniyle 23 Ocak Pazar günü akşam saatlerinde turnuvaya katılan kulüplerin tamamı ile iletişime geçilip, turnuva için bir iptalin söz konusu olmadığı, sabah tekrar değerlendirmeye alınacağı paylaşılmıştır. 24 Ocak Pazartesi günü Tandoğan Tesislerimizin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinden Sayın İrfan Erbaş'tan saha konusunda destek istenmiştir. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından turnuva için futbol oynamaya elverişli, Yenimahalle Hasan Doğan Tesisleri tahsis edilmiştir. 12 Yaş Altı Geleceğin Yıldızları Ahmet Çalık Turnuvası'nın Yenimahalle Hasan Doğan Tesisleri'nde oynanacağı konusunda, tüm katılımcı futbol kulüplerine saat 09.45'te bilgi verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"Başlama saatini Sivassspor istedi"

Gençlerbirliği'nden farklı bir talebin geldiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

Gençlerbirliği temsilcileri, futbol takımlarını toparlamakta zorluk çekeceklerini, saat 13.00'te tesislerini hazırlayıp, dilenirse turnuvanın kendi sahalarında yapılabileceğini iletmiştir. Maç sabahı, teknik ekip ve futbolcuları ile hazır olarak maçın oynanıp oynanamayacağı noktasındaki kararı bekleyen Altınordu, Demir Grup Sivasspor ve kulübümüz bu talebe onay vermemiştir. Demir Grup Sivasspor'un maç bitimi, Sivas'a kara yolu ile döneceği için kötü hava koşullarını da düşünerek özellikle turnuvanın saat 11.00'de başlaması noktasındaki talebi, organizasyonu yapan kulüp olarak tarafımızca da desteklenmiştir

Sonuç olarak dün turnuvanın aynı saatte hazırlığını yapan kulüpler tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek, "Güzel kalpli kardeşimiz 'Ahmet Çalık Anısına' gerçekleşen turnuvaya katılan tüm camialara teşekkürü borç bilir; MKE Ankaragücü Spor Kulübü olarak bu organizasyonların her zaman destekçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz" açıklaması yapıldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU