Karaismailoğlu: Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu paylaşımında "Karayolları ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan durum hakkında ortak açıklama yaptı.

Açıklamada ilk sözü alan Bakan Karaismailoğlu şunları kaydetti:

Karayolları olarak 68 kilometre yol ağındaki işletmemiz devam ederken 4700 kilometre yol ağında da çok özverili çalışma yapıldı.

Olumsuz hava koşulları etkisi altında 11 bin vatandaşımız bu mücadeleyi verdi. Süreç sıkıntılı geçti. Mahmutbey ile Hadımköy kavşağı arasında trafik önemli bir zamanda durdu. Yassıören ve Çatalca arasında da sıkıntılar yaşadık. Bu bölgelerdeki terk edilmiş araçların kaldırılması süreci devam ediyor.

Köprülerde 13 itibarıyla geçişlere izin vereceğiz, ağır araçlar için bekleyeceğiz. Marmaray bu gece ve yarın gece de ücretsiz hizmete devam edecek. Zor iklim koşulları dün kadar olmasa da devam edecek. Olağanüstü hal koşulları bizim için devam ediyor.  Hava yolunda hareketlenme başladı. İstanbul Havalimanı'nda uçuşlara birazdan başlayacaklar"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Görev paylaşımı yaptık"

Bakan Soylu da görev paylaşımı yaptıklarını belirterek, "Sayın Bakanımız ve İstanbul Valisi burada kaldılar" diye konuştu.

Soylu şöyle devam etti:

Hem kalan araçlar hem o saate kadar oradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçları için gayreti ortaya koyduk. Koordinasyonla birlikte orada gerek Mahmutbey'den başlayıp Kınalı'ya kadar olan hattın kontrollü açılması, yine İstanbul Havalimanı hattı araçlarının kurtarılması ve barınma yerine intikal tesis edildi.

İstanbul'un her noktasında kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla topyekün çalışma ortaya koydular. 

"Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır"

Bakan Karaismailoğlu daha sonra yaptığı payalaşımda ise "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul’da karayolları ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır"dedi.

Anayolların açılmasıyla birlikte köprü kısıtlaması da son buldu. Yapılan açıklamalara göre Metro, Metrobüs ve Tramvay gibi toplu taşımalarda herhangi bir sorun bulunmuyor. Toplu taşıma seferlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmıyor.

Soylu ve Karaismailoğlu Atatürk Havalimanı'na indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla dün İstanbul'a giden İçişleri Bakanı Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Sezer'i taşıyan uçak Atatürk Havalimanı'na indi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU