İmamoğlu: İstanbul, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi, her şey çok güzel oldu

İBB Başkanı görevi devraldıktan sonra belediyenin Saraçhane'deki binası önünde İstanbullular ile bir araya geldi: Bizi eleştirin, arkamızdan başka işler çevirenler var ise onlardan da koruyun

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 70 gün sonra mazbatasını alıp, görevi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan aldıktan sonra Saraçhane'deki İBB binası önünde İstanbullulara seslendi.

 

1.jpg
Fotoğraf: CHP Medya Birimi

 

İmamoğlu kalabalığa yaptığı konuşmada 23 Haziran'da tekrarlanan seçimde "Hep beraber demokrasiye verilen zararı tamir ettik" dedi, seçim süresince kendisini yalnız bırakmayan İstanbul'un gençlerine ve "toplumun vicdanı" olarak nitelediği kentin kadınlarına teşekkür etti:

16 milyona eşit olduğumuzu gösterdik, milletçe biriz biz. Sünni'si, Alevi'si, Hristiyan'ı, Musevi'si birlikte mutlu olacağız bu kentte.  Millet ve devlet için hizmeti en önemli karakter biliriz. Beni yetiştiren CHP'ye, CHP Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na, ittifak partimiz ve lideri Sayın Akşener'e, milletvekillerine, parti meclis üyelerine çok ama çok teşekkür ediyorum. Canan Kaftancıoğlu ve Buğra Kavuncu'ya çok teşekkür ediyorum  Bu süreçte demokrasiye katkı sunan tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Oylarını alsak da almasak da herkese gururla hizmet sunacağız. Demokrasiye katkı sunan HDP'li hemşehrilelerime teşekkür ediyorum.  AK Parti ve MHP'ye teşekkür ediyorum. Her zaman demokrasiye katkısını sunan Saadet Partisi'ne teşekkür ediyorum. Kampanya süresince bize katkı sunan İstanbul Gönüllüleri'ne teşekkür ediyorum. İstanbul gönüllüğü kavramı sadece seçimle kalmayacak, bugün itibarıyla tüm İstanbulluları İstanbul gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Bugüne kadar yanımızda olan, bundan sonra da yanımızda olacaklarına inandığım sanatçılara teşekkür ediyorum.

Ekrem İmamoğlu'nun 37 dakika süren konuşması sık sık "Ekrem Başkan" sloganlarıyla kesildi.

 

3.jpg
Fotoğraf: CHP Medya Birimi

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu kalabalık arasında fenalık geçiren kişiler için birkaç kez ambulans talep etti.

 

4.jpg
Fotoğraf: CHP Medya Birimi

 

Kalabalık arasında sesini pankartla duyurmak isteyen Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarını tutan bir çiftin ise nikahını kıyma sözü verdi. 

İmamoğlu konuşmasında kentte israf döneminin biteceğinin bir kez daha altını çizdi: 

İstanbul'un nimetlerini 16 milyon insanla paylaştıracağım. Benim sefer görev emrim çıktı. Kendimi bu kentin insanlarına adayacağım ve sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum. Artık zaman kaybetme vaktimiz bitti, hiçbir lüksümüz yok. Seçim bitti. Hepinizin bana yardımcı olmasını istiyorum.  Her yere göz kulak olmanızı istiyorum. Hep birlikte İstanbul'da birlikte çalışmaya hazır mıyız? Birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. İş insanlarına sesleniyorum. Başta kreş kampanyamız olmak üzere birçok projemize eşlik etmelerini bekliyorum. İstanbul'un her kesimini seferberliğe davet ediyorum. Bu şehrin inançlarını, kurucu değerlerini birlikte var edip saygınlık kazandıracağız. Huzur ve sevgi ortamı inşa edeceğiz. Bugün itibariyle trafikte korna çalmayacağız. Yolda giderken araba camından dışarı çöp atmayacağız. İstanbul'u hep birlikte temiz tutacağız. Yaya geçidinde bir yaya gördüğümüzde ona araçlar yol verecek, uygar bir şehir olacağız.  Liytakatiyle çalışanları başımızın üstünde tutacağız. İstanbul, şeffaf, katılımcı, adil bir şehir olacak. Seçimin kazananı İstanbul ve Türkiye'dir. Bizi eleştirin, bizim arkamızdan başka işler çevirenler var ise onlardan koruyun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU