İmamoğlu: Kar yağışının saat 18.00'den sonra devam etme ihtimali yüksek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yapılan bütün uyarılara, açıklamalara bütün vatandaşlarımızın hassasiyetle uymasını istiyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @istanbulbld

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da yaptığı açıklamada, "Bu kar yağışı dün olduğu gibi, bugün de akşam itibarıyla, beklenen 18:00'dan sonra yine yoğun biçimde devam etme ihtimali yüksek" dedi. 

İmamoğlu, dün başlayan yağışın ardından kar kalınlığının 80 cm'i bulduğunu, bazı bölgelerde 1 metreye yaklaştığını söyledi.

Kar yağışının bugün saat 18.00 den sonra da devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirten İmamoğlu, "O bakımdan yapılan bütün uyarılara, açıklamalara bütün vatandaşlarımızın hassasiyetle uymasını istiyoruz. Sayın Valimizin açıklamaları var, halkımızın dikkatine sunduğu. Bunların da önemli olduğunu ifade edelim. Bugün saat 13:00'e kadar bazı özel görevi olan araçların dışında araçların trafiğe çıkmaması hususunda uyarısını yaptı. Yine Anadolu ve Trakya istikametinden şehrimize araç giriş kısıtlamasının devam edeceğini" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Stok sorunumuz yok"

İmamoğlu, İBB ekiplerinin çalışmalarına devam ettiklerini söyledi ve "133 bin 360 ton mevcutta tuz stoğumuz var. Bu dört günlük süreçte 54 bin ton civarında da tuz kullandığımızı, 21 bin ton civarında da solüsyon kullandığımızı paylaşalım. Stok sorunumuz olmadığını vatandaşlarımıza ifade edelim" diye konuştu.

Yol durumu hakkında bilgi veren İmamoğlu, "D-100'den sahil yoluna kadar kapalı yolumuz yoktur. Arnavutköy'de çalışmalar devam ediyor" dedi.

İmamoğlu Halk Ekmek üretiminin de devam ettiğini duyurdu. İmamoğlu şunları kaydetti:

Halk Ekmek üretimi yoğun şekilde devam ediyor, sevkiyat biraz gecikmekte. Vatandaşlarımız ekmek ihtiyacını büfelerden giderebilir. Su ve doğal gaz kesintisi olmadı. Sokakta kalan vatandaşlarımızı ağırladık. Başta Bayrampaşa Otogarımız olmak üzere 1500’e yakın yolcuyu ağırlamaktayız. Kumanya, barınma ihtiyaçlarına kadar maksimum duyarlılıkta bulunduk. 65 binin üzerinde kumanya dağıtımı yapıldı. Sokak canlılarına 2 tonun üzerinde kuru mama dağıtıldı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU