Saygı Öztürk: Basında ilk kez; işte Uğur Mumcu tutanağı

Sözcü yazarı, Mumcu'nun öldürülmesinin ardından tutulan tutanağı köşesinde kamuya açtı

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Türkiye basın tarihinin en önemli isimlerinden gazeteci Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’te katledilmesinin ardından tutulan tutanağı paylaştı.

Öztürk, bugünkü köşe yazısında iki bilirkişi ve bir otopsi teknisyeninin kaleme aldığı tutanağa yazısında yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna göre tutanakta yer alan ifadeler şöyle:

25.01.1993 günü saat 11.30 sıralarında Adli Tıp Grup Başkanlığı Morguna gelen emniyet görevlisi elinde bulunan siyah poşet içinde 24.01.1993 günü arabasının infilak sonucu ölen Uğur MUMCU'ya ait cesetten olay yerinde etrafa ve arabaya dağılmış vaziyette bulunan ve toplanan ceset parçalarının D.G.M. savcılarının isteği üzerine morga götürülmesini ve cesedin yanına bırakılmasını söylediklerini beyan etmiş olmakla söz konusu poşetteki parçalar incelendi;

Toprak, kum ve döşeme elyafı ile bulaşık iç organ parçaları temizlendi. İki kilo ikiyüzelli gr. (2 bin 250 kg) tartıldı. Bütün organların yağ, is ve dumanla bulaşık olup, özelliklerini tamamen kaybetmiş olduklarını deri, kemik, kas, tendon, damar ve muhtelif iç organlara ait infilak nedeniyle parçalanmış insan vücudunun değişik dokularına ait parçalar oldukları anlaşılmıştır. Yapılan incelemede herhangi bir metal parçasına rastlanılmamıştır. Söz konusu parçalar morgda muhafaza edilmekte olan Uğur MUMCU'ya ait cesedin yanına konulmuştur. Bu tutanak aşağıda imzaları bulunanlarca iki nüsha olarak imza altına alınmıştır. 25.01.1993 saat 11.30.

12saya.jpg
Görsel: Sözcü


Uğur Mumcu bir hasta ziyareti için çıktığı Ankara'daki evinin önündeki otomobiline konan bombayla 24 Ocak 1993'te öldürüldü. Suikast organizasyonunda yer alan isimlerin bazıları yakalandı, yargılandı, mahkûm edildi. Ancak cinayetin aradan geçen 29 yıla rağmen arkasında kimler olduğu aydınlatılamadı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU