İstanbul'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Yoğun kar yağışının başladığı birçok ilçede sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorlanıyor

Fotoğraf: AA

İstanbul'un birçok ilçesinde kar yağışı etkisini artırırken, yayalar ve sürücüler zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Yoğun kar yağışının başladığı ilçelerde sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorlanıyor. O-3 bağlantı yolu Esenler mevkisinde trafiğin durduğu, bazı vatandaşların toplu taşıma araçlarından inerek yürümeyi tercih ettiği görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa Yakası'nda D-100 Karayolu Topkapı-Büyükçekmece, TEM Otoyolu Bayrampaşa-Büyükçekmece arasında trafik yoğunluğu gözleniyor.

D-100 Karayolu Haramidere mevkisinde trafik durma noktasına gelirken, Avrupa Yakası sahil yolunda da yoğunluk artıyor.

Silivri'de kar yağışı etkisini sürdürürken, ilçe merkezine yakın mahallelerinin çoğu beyaza büründü. Silivri'de birçok fabrika saat 16.00 itibarıyla mesaiyi sonlandırırken, işçiler de toplu taşıma ve servislerle evlerinde dönmeye çalışıyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre ise 1300 evsiz kişi çeşitli bina ve otellere yerleştirildi. Sokak hayvanları için de 500 noktada her gün 2 tondan fazla mama dağıtımı gerçekleştiriyor.

Yerlikaya AVM'lerin erken kapanacağını duyurdu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'daki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'lerin 19:30'da kapanağını duyurdu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, "Kıymetli İstanbullular, İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle #AVM’ler bu akşam itibarıyla; 19.30’da kapatılacaktır. Hemşehrilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim" dedi.
 

Otogarlardaki çıkışlar durduruldu

İstanbul Valisi Yerlikaya, "İlimizde Esenler, Harem ve  tüm cep otogarlardaki çıkışlar; salı saat 08.00’e kadar durdurulmuştur" açıklaması yaptı. 

İstanbul Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar durduruldu

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, tüm uçuşların saat 04.00'e kadar durdurulduğunu duyurdu.

İGA'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı uçuş operasyonları 25 Ocak saat 04.00'e kadar durdurulmuştur" denildi.

Kamu personeline idari izin

Vali Yerlikaya, güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personelin 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacağını duyurdu.



Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU