Pakistan, 2011'de öldürülen Suudi diplomatın katillerini yakalamak için İran’dan yardım istedi

Pakistan cinayeti araştırmak için özel bir görev gücü oluşturdu

Fotoğraf:  Şarkul Avsat

Pakistan polisi, Suudi diplomat Hasan el-Kahtani’nin 2011’de Pakistan’ın Karaçi şehrinde öldürülmesiyle ilgili bazı şüphelilerin İran topraklarında olduğu bilgisini aldıktan sonra yakalanmaları için Tahran’daki yetkililerden yardım istedi.

Şarku’l Avsat’a açıklama yapan, Suudi Arabistan’ın İslamabad Büyükelçisi Nevaf el-Maliki, “Suudi yetkililer, Pakistanlı mevkidaşları tarafından Suudi diplomat Hasan Kahtani’nin katillerinin İran’da olduğu konusunda bilgilendirildi. Suudi yetkililer, onları yakalamak ve adalete teslim etmek amacıyla Pakistan ile işbirliği yapmak için tüm imkanlarını kullanıyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Büyükelçi Maliki, Suudi Arabistan’daki yetkili makamların, diplomat Kahtani’nin öldürüldüğü ilk andan beri bu konuyu takip ettiğini ve adaleti sağlamak için gerekli tüm desteği verdiğini de belirtti.

Davayı ele almak için bir Suudi komitesi kurulduğunu ve bu heyetin iki ay önce İslamabad’a gittiğini bildiren Maliki, “İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Pakistan’daki istihbarat servisleri dahil olmak üzere çeşitli güvenlik teşkilatlarından komitelerle bir araya geldiler” dedi.

Cinayetle ilgili yeni ipuçlarının ortaya çıkmasından sonra, Pakistan cinayeti araştırmak için özel bir görev gücü oluşturdu.

Pakistanlı yetkililer, Kasım ayında Ali Mustehsan, Reza İmam ve Sayid Vakar Ahmed olarak tanımlanan şüphelilerin yerini tespit etmek için İran’dan yardım talep etti.

Suudi Arabistan’ın Karaçi Başkonsolosluğu’nda görevli diplomat Hasan Kahtani, 2011 yılında aracıyla konsolosluğa gidişi sırasında motosikletli dört saldırgan tarafından öldürüldü.

Suudi Arabistan, olayın meydana geldiği gün diplomat Kahtani’nin görevinin başına giderken haince bir suikasta kurban gitmesini kınadı.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU