Fatma Girik için siyasilerden taziye mesajı: O sinemanın mavi bakan gözüdür

79 yaşında hayatını kaybeden sinema sanatçısı Fatma Girik için pek çok siyasetçi taziye mesajı paylaştı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik, İstanbul'da tedavi gördüğü Liv Hospital Ulus'da, 79 yaşında hayatını kaybetti / Fotoğraf: AA

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik, 79 yaşında, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Girik'in hayatını kaybetmesi üzerine siyasiler taziye mesajları paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu: Ülkemizin başı sağ olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Girik için taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

Sanat ve siyaset dünyamızın usta ismi Fatma Girik'in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Topluma ayna tutan eserleriyle ve siyasetteki duruşuyla gönüllerde taht kuran Şişli eski belediye başkanımız Fatma Girik'e Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun

Akşener: Mekanı cennet olsun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayat verdiği karakterler ile Türk sinemasında unutulmaz izler bırakan değerli sanatçımız Fatma Girik'i kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Fatma Girik için taziye mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren oyuncu Fatma Girik için taziye mesajı yayımladı.

Bahçeli, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, sanatçıların bir milletin ruh kökünü telif eden, saklı kalmış hissiyat ve özlemlerine tercüman olan edip, edep ve eser müellifleri olduğunu belirtti.

Sanatın, sanat için değil de insan ve toplum için yapılması halinde gerçek hüviyetiyle buluşacağını, gelişmiş bir hürriyet ve hüsnüniyetle billurlaşacağını kaydeden Bahçeli, "Esasen sanatçı bir adım önde olan, olması gereken, topluma rol modellik yapan örnek şahsiyettir. Sanatçı ayıran değil birleştiren, uzaklaştıran değil yakınlaştıran, kutuplaştıran değil kucaklayan, göz ile gönül arasında köprüler kurmayı başaran ortak ve simgesel değerdir. Yeşilçam, Türk sinemasının yüz akı, yüksek arkıdır. Siyah beyazlı yıllarımızın pek çok sahnesi canlı bir resim gibi hatıralarımızın duvarında asılıdır" ifadelerini kullandı.

"O sinemanın mavi bakan gözüdür"

Düşüncesi ve siyasi eğilimi ne olursa olsun milletin gönlünde taht kuran sanatçıların kendilerinin gurur kaynağı olduğuna işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

Sanatçı, eserleriyle konuşan, filmleriyle seslenen, verdiği mesajlarıyla öne çıkan, bizi bize anlatan, belki de hepimize ayna tutan bir mertebenin sahibidir. Yeşilçam'ı bir nehre benzetirsek, on yıllar boyunca bu nehirde ıslanan, bu nehirden akan pek çok isim olmuştur. En güzel filmleri izledik. En çarpıcı hikayelerde kendimizi bulduk. Bazen hüzünlendik, bazen gülümsedik, bazen de ibret aldık. Ama oynadıkları karakterlerle bütünleşen sanatçılarımızı hiç unutmadık. Bunlardan birisi de Sayın Fatma Girik'tir. O sinemanın mavi bakan gözüdür. Sayın Fatma Girik, 79 yıllık bir hayatı tamamlayarak ebediyete irtihal etmiş, geride çok sayıda anı, iz ve eser bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Dört yapraklı yoncadan birisi kopmuştur. Oynadığı roller ise geleceğe yazılmış bir mektup olarak miras kalmıştır. Sayın Fatma Girik'e Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, ailesine ve sanat camiasına sabır ve baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Türk sinemasına emek verip gelişmesi için sorumluluk üstlenenler arasında vefat etmiş olanlara rahmet, hayattakilere de sağlıklı ömürler temenni ediyorum

Fuat Oktay taziye mesajı yayımladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta oyuncu Fatma Girik için taziye mesajı yayımladı.

Oktay, sosyal medya hesabındaki paylaşımında "Türk Sineması'nın dört yapraklı yoncasından Fatma Girik hanımefendiyi kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

fato1.jpg
Fatma Girik, 75'inci yaş gününü İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından düzenlenen "Yeşilçam'a Saygı" etkinlikleri kapsamında kutlamıştı / Fotoğraf: AA

"Sanat dünyamıza baş sağlığı diliyorum"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Hayatını kaybeden Türk sinemasının değerli sanatçısı Fatma Girik'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik mesajında, "Sinemamızın değerli sanatçılarından Fatma Girik'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Asla unutmayacak bir sanat mirası bıraktı. Girik'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Herkesin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da mesajında şunları kaydetti:

Sinemanın unutulmaz isimlerinden Fatma Girik'in vefat haberini üzülerek öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve sanat dünyamıza baş sağlığı diliyorum

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU