Diyanet, "Kur korumalı mevduat helal mi?" sorusuna cevap vermedi: Soru istismara açık

BTP Lideri Baş, "Bu ülkede birileri dini istismar ediyor olabilir ama o kesinlikle ben değilim" dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, BTP'nin "Kur Korumalı Vadeli Mevduat Hesabı Helal mi?" sorusuna yanıt vermeyeceğini yazılı olarak bildirdi / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 20 Aralık'taki Kabine toplantısı sonrasında duyurmasıyla döviz kurlarında düşüş sağlayan "Kur korumalı TL mevduatı" sistemi, muhalefetin “örtülü faiz” eleştirilerine neden olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTP Diyanet'e sormuştu

​​​​​Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, "gizli faiz" tartışmasını Diyanet'e sormuştu.

22 Aralık tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'na yazılı olarak müracaat eden BTTP Lideri Baş, "Döviz Endeksli Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi çerçevesinde hesaba yatırılan paradan elde edilen gelir helal midir? Bu konuda nas var mıdır?" diye sordu.

Yanıt 1 ay sonra geldi: Soru istismara açık

Diyanet İşleri Başkanlığı, BTP’nin sorusuna “istismara açık olduğu” gerekçesi ile yanıt vermedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı adıyla verilen yanıtı sosyal medya hesabından paylaştı.

"Birileri dini istismar ediyor olabilir ama o kesinlikle ben değilim"

Baş, "Basit bir soru sorduk "Kur korumalı mevduat sistemi helal mi haram mı ?" 32 gün sonra cevap geldi. İstihareye yatsalar 3 günde cevap verirlerdi. Cevaben soru istismara açık cevap veremeyiz demişler. Bu ülkede birileri dini istismar ediyor olabilir ama o kesinlikle ben değilim" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU