Ünlü şarkıcı John Legend'dan koyu ciltlere yoğunlaşacak bakım markası

Ünlü şarkıcı, melanin açısından zengin ciltlere yönelik ürünlerini hâlâ geliştiriyor

John Legend, 2019'da "Yaşayan En Seksi Erkek" seçilmişti (AP)

John Legend, Los Angeles merkezli şirket A-Frame Brands'la işbirliği yaparak koyu ciltlerin ihtiyaçlarına odaklanacak kendi cilt bakım ürünü serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

"Ordinary People" şarkısıyla tanınan Legend, henüz bu cilt bakım serisine bir ad koymadı ancak Fortune dergisine "herkes için makul fiyatlı ve erişilebilir bir şey" yaratmak için A-Frame'le işbirliği yapmayı seçtiğini açıkladı.

Legend, şöyle dedi:

Herkesin cildi var ve herkes cildine önem verir. İster aile ister topluluk önünde olsun ya da her nerede olursa olsun herkes her durumda kendisini iyi sunmayı önemser.

Cilt bakımı, kim olduklarının, kendilerini dünyaya nasıl sunduklarının ve nasıl hissettiklerinin çok önemli bir parçası.

Legend'ın cilt bakım serisi hâlâ geliştirme aşamasında ve melanin açısından zengin ciltlerin ihtiyaçlarını karşılayacak. Şarkıcı bunun "pek çok nedenden dolayı gerekli" olduğunu söyledi.

A-Frame'i 2019'da ABD'li aktör Hill Harper ve girişimci Ari Bloom kurdu ve başta ötekileştirilmiş topluluklar olmak üzere "onlara en çok ihtiyacı olan kişiler için ürünler yaratmayı" hedefliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket, tenis yıldızı Naomi Osaka'yla güneş kremi markası Kinlo'yu geçen yıl piyasaya sürmüştü ve Gabrielle Union ve Dwayne Wade'le bebek bakım ürünleri serisi geliştirme sürecinde.

Legend, A-Frame'i seçtiğini çünkü şirketin "dünyayı daha iyi bir yer haline getirmekle, genellikle ötekileştirilen ve arkada bırakılan sayısız sesi dinlemekle, herkes için makul fiyatta ve erişilebilir bir şey yaratmakla ilgilendiğini, beyaz olmayanları gerçekten sevdiğini ve onlara hak ettiği özeni göstermek istediğini" söyledi.

Koyu tenli kişiler; hiperpigmentasyon, keloid ve egzama gibi belirli cilt rahatsızlıklarından daha sık ve şiddetli etkileniyor.

Birleşik Krallık Ulusal Egzama Derneği'ne göre, egzama siyahi Amerikalılarda daha yaygın ve bir kişinin bu cilt rahatsızlığına yakalanma riskini etkileyen genetik ve çevresel faktörler var.

Fortune dergisine konuşan A-Frame'de dermatoloji direktörü Naana Boakye, melanin açısından zengin ciltlerin melanin açısından zengin olmayan ciltlere göre daha kuru olma eğiliminde olduğunu ancak pek çok markanın bunu dikkate almadığını söyledi.

Boakye, "Bu nedenle, ürün geliştirme ekibi ve ben, cildimizi etkileyebileceği için ürünlerimize hangi bileşenleri koyduğumuz konusunda çok dikkatliyiz" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU