Son 3,5 sezonun penaltı istatistikleri belli oldu... Galatasaray Avrupa'da 5., Süper Lig'de ilk sırada

31 ligde 2018-19 sezonundan bu yılın ilk yarısına kadarki sürede en çok penaltı kullanan takımlar belli oldu. Galatasaray, Avrupa'da dakika başına en çok penaltı atan 5. takım olarak kayda geçti

Galatasaray, 2018-19 sezonundan bu yana Avrupa'nın en çok penaltı kullanan beşinci ekibi oldu / Fotoğraf: Reuters 

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), aralarında Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak kabul edilen (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), Birleşik Krallık (Premier Lig), İspanya (La Liga) ve İtalya'nın da (Serie A) yer aldığı 31 ligde mücadele eden takımların penaltı istatistiklerini yayınladı.

Raporda 2018-19 sezon başından 10 Ocak 2022'ye kadar aynı ligde mücadele eden takımların dakika başına kazandıkları penaltılar baz alındı.

Araştırmada Sırbistan ekibi Kızılyıldız, dakika başına en çok penaltı kullanan Avrupa takımı olurken, Galatasaray da listenin üst sıralarında yer aldı. Bristol City, en az penaltı kullanan ekip olarak kayıtlara geçti.

 

 

Galatasaray, Avrupa'da en çok penaltı kullanan 5. takım

Süper Lig'de bu sezon küme düşme hattının 3 puan üzerinde 15. sırada yer alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, son 3,5 sezonda Avrupa'nın en çok penaltı kullanan beşinci takımı oldu.

Oynadığı 127 maç baz alınan sarı-kırmızılı ekip, her 272 dakikada bir penaltı kullanma hakkı kazandı. 

İstanbul temsilcisi, söz konusu penaltılarda yüzde 83 isabet kaydetti.

31 ligde ise her 239 dakikada 1 penaltı kullanan Kızılyıldız listenin ilk sırasında yer aldı.

125 maçı baz alınan Sırp ekibi, söz konusu atışlarda yüzde 75 isabet buldu.

Ayrıca, her 256 dakikada 1 penaltı kullanan Dinamo Kiev ikinci, 257 dakikada 1 penaltı kazanan PAOK üçüncü oldu.

 

 

Avrupa'nın 5 büyük liginde Manchester United ilk sırada

Avrupa'nın 5 büyük ligi olarak kabul edilen Premier Lig, Bundesliga, La Liga, Serie A ve Ligue 1'de son yılların en çok penaltı kullanan takımı Manchester United oldu.

Son 3,5 sezonda 133 maça çıkan Birleşik Krallık ekibi, her 299 dakikada kullandığı 1 penaltı vuruşunda yüzde 78 başarı oranı yakaladı.

Ligue 1 devi Paris Saint-Germain 305 dakikada 1 penaltı ve yüzde 86 başarı oranıyla ikinci olurken, 315'er dakikada 1'er penaltı kullanan Lazio ile Inter, bu takımları takip etti.

Avrupa'nın 5 büyük liginde Burnley, her bin 474 dakikada 1 penaltı ile en az penaltı hakkı elde eden takım olarak kayıtlara geçti.

Her bin 834 dakikada 1 penaltı kullanan Bristol City ise Avrupa'nın en az penaltı kullanan takımı oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süper Lig'de Galatasaray zirvede, Trabzonspor ve Fenerbahçe takipte

Süper Lig'de son 3,5 sezonda da mücadele eden 14 takım arasında en çok ve en az penaltı kullanan takımlar da listede yer aldı.

Avrupa'da 272 dakikada 1 penaltı ile 5. sırada bulunan Galatasaray, Türkiye'de zirvede yer aldı.

Galatasaray'ın en yakın takipçileri ise 127'şer maçta her 346 dakikada 1'er kez penaltı kullanan Trabzonspor ve Fenerbahçe oldu.

 

 

Bordo-mavililer söz konusu vuruşlarda yüzde 79, sarı-lacivertliler ise yüzde 76 isabet buldu.

Geçen yılın Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, her 408 dakikada kazandığı ve yüzde 86 isabet bulduğu penaltı istatistiğiyle beşinci sırada yer aldı.

Süper Lig'in en az penaltı kullanan ekibi ise Kayserispor oldu.

Son 3 buçuk sezonda Süper Lig'de mücadele eden Kayserispor, her 709 dakikada kazandığı 1 penaltı ile son sırada yer aldı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU