İnce'nin Hisarcıklıoğlu iddiasına yalanlama

İnce, "Muhalefet Hisarciklioğlu'na Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi götürdü" dedi, TOBB Başkanı yalanladı: Günlük siyasi tartışmaların içinde hiçbir zaman yer almadım, almayacağım

Fotoğraflar: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefet partilerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) başkanı olan Rifat Hisarcıklığlu’na Cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götürdüğünü iddia etti. Hisarciklioğlu, bu iddianın tamamen yalan olduğunu söyledi.

Sözcü’nün aktardığına göre İnce, Ankara’da gazetecilerle yaptığı toplantıda “Hisarcıklığlu’na teklif etmişler ama kabul edemez korkar. Hisarcıklıoğlu da cevap vermemiş’’ dedi.

"Kesinlikle yalan"

Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Şahsıma Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi yapıldığı iddiası kesinlikle yalandır. Siyasetin alanıyla kendi görev alanımı birbirine karıştırmamaya hep özen gösterdim. Günlük siyasi tartışmaların içinde hiçbir zaman yer almadım, almayacağım" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rifat Hisarcıklıoğlu kimdir?

TOBB'un sitesinde yer alan Hisarcıklıoğlu'nun özgeçmişi özetle şöyle:

Aslen Kayserili olan M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  liseyi Ankara TED Koleji’nde bitirdikten sonra, lisans öğrenimini Ankara Gazi Üniversitesi İktisat ve İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. Profesyonel iş hayatına aile şirketinde başlayan Hisarcıklıoğlu, günümüzde yapı malzemeleri, inşaat, ihracat-ithalat, yatırımlar, arazi ıslahı, gıda ve otomotiv sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren Eskihisar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

1992 yılında Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliğine seçilen Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsayı ve 1,5 milyon üyeyi kapsayan, Türkiye’nin en büyük iş kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’da bir yıl süren Başkan Yardımcılığı görevinin ardından, 2001 yılında yapılan seçimlerde Başkan olarak göreve gelmiş ve 2002, 2005, 2009, 2013 ve 2018 yıllarında yeniden TOBB Başkanı seçilmiştir.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU