HDP İzmir binasında öldürülen Deniz Poyraz'ın davasının ikinci duruşması başladı

Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün görülüyor. Duruşma öncesi açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "Arkasında güçlü bir örgütlü plan vardı, sistemli bir cinayet hazırlanmıştı" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @SYKPgenelmerkez

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına 17 Haziran'da silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün İzmir Bayraklı Adliyesinde görülmeye başlandı.

6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, HDP milletvekilleri, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TİP milletvekili Sera Kadıgil, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duruşma öncesi açıklama yapan HDP Eş Genel aşkanı Mithat Sancar, "O kurşunlar barışı, demokrasiyi, kadın mücadelesini, emek mücadelesini hedef almıştı. Arkasında güçlü bir örgütlü plan vardı, sistemli bir cinayet hazırlanmıştı ve belki de onlarca kişinin katledilmesi hesaplanmıştı" diye konuştu.

Sancar şöyle devam etti:

Deniz Poyraz’a yönelik cinayet, sistemli bir cinayettir. Soruşturmanın başından beri hem emniyet hem savcılık bu cinayeti münferit, bireysel göstermek için ellerinden geleni yaptı. Tıpkı bundan önceki saldırılarda olduğu gibi. Hakikati, örgütlü kötülüğü örtmek için ellerindeki imkanları kullandılar. Biz de irademizi, örgütlü gücümüzü bu karanlığın arkasındaki gücü ortaya çıkarmak için kullanmaya devam edeceğiz.

783696-675743392.jpg
HDP İzmir İl Binası'nda gerçekleşen saldırda Onur Gencer, Deniz Poyraz'ı öldürmüştü. Fotoğraf: Sosyal medya​​​​​​​

Barolardan katılma talebi

Açıklamanın ardından başlaması beklenen davanın duruşması salonun küçük olması nedeniyle 3 saat gecikmeli olarak başladı.

HDP adına talepte bulunan Sancar, "Bu davaya katılma talebimiz vardır. Bu acı öncelikle bizim acımızdır, bu öfke öncelikle bizim öfkemizdir. Bu dava bizim davamızdır” dedi.

Duruşmada İzmir, Diyarbakır, Mardin, Muş, İstanbul, Trabzon, Şırnak, Bursa, Yalova ve Bingöl baroları davaya katılma taleplerini sundu. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi gözlemci olarak katıldıklarını belirtti.

Öte yandan avukatlar, duruşma salonunda bulunan silahlı kolluk kuvvetlerinin dışarı çıkarılmasını talep ederken, mahkeme başkanı güvenlik gerekçesiyle avukatların talebini reddetti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU