THY olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'daki 36 seferi iptal etti

THY Basın Müşaviri Üstün, olumsuz hava koşullarını tüm otoriteler ile iş birliği içerisinde takip ettiklerini belirtti

İstanbul Havalimanı'nda, planlanan seferlerde herhangi bir aksama yaşanmaması için karla mücadele çalışmalarına devam ediliyor / Fotoğraf: AA

Türk Hava Yolları (THY), olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın İstanbul Havalimanı varışlı ve kalkışlı yapılması planlanan 36 tarifeli seferi iptal ettiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hava koşullarının operasyonlara olumsuz etkisini en aza indirmek için tedbirler almayı sürdüren THY, bu doğrultuda iç ve dış hatta planladığı bazı seferleri iptal etti.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "24 Ocak tarihli, İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 36 seferimiz iptal edilmiştir. Uçuş durumunuzu web sitemizde sorgulayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Yolcuların uçuşlarıyla ilgili son durumu "https://www.turkishairlines.com/tr-int/ucak-bileti/ucus-durumu/" bağlantısından öğrenebilecekleri belirtildi.

THY, İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın (24 Ocak Pazartesi) Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı yapılması planlanan 31 uçuşun iptal edildiğini daha önce duyurmuştu.

THY sabah 04:00'a kadar İstanbul Havalimanı'ndan uçuşları durdurdu

Üstün başka bir paylaşımında ise, "Olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. THY olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00'a kadar durdurma kararı aldık" dedi.

İstanbul Havalimanı'nda karla mücadele çalışmaları sürüyor

İstanbul Havalimanı'nda, planlanan seferlerde herhangi bir aksama yaşanmaması için karla mücadele çalışmalarına devam ediliyor.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, kentte etkili olan kara rağmen yolcuların seyahat planlarının aksamaması için gerekli çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda, İstanbul Havalimanı'nda 300 personel, 130 kar temizleme aracı ve ekipmanı hava tarafında, 200 personel ve 50 araç da kara tarafında çalışıyor.

haval.jpg
Fotoğraf: AA

 

İstanbul Havalimanı'ndaki seferlerde herhangi bir aksama yaşanmazken bazı hava yolu şirketlerinin uçuşlarında diğer meydanlardan kaynaklı iptal ve gecikmelerin söz konusu olduğu öğrenildi.

Pistte temizleme çalışmaları

Havalimanında sefere hazırlanan uçaklar, pist başına gelerek kalkış için sıraya giriyor. Apronda bekletilen araç ile ekipmanlarla pist ve taksi yollarında biriken karlar temizleniyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU