Bursa'da İYİ Partili belediye meclis üyesi saldırıya uğradı

Mehmet Temirtaş’ın uğradığı saldırı İYİ Parti ve CHP teşkilatları tarafından protesto edildi. Temirtaş’a saldıranların kullandığı aracın MHP Genel Başkan Yardımcısı Vahapoğlu’nun danışmanına ait olduğu iddia edildi

Mehmet Temirtaş / Fotoğraf: İHA

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Temirtaş, önceki gece, evine yakın bir yol üzerinde saldırıya uğradı.

Temirtaş’ın aracına çarpan saldırganların daha sonra Temirtaş’a taş ve sopalarla saldırdıkları öğrenildi.

Yeniçağ gazetesinin aktardığı iddialara göre saldırganların kullandığı aracın sahibi MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu’nun danışmanı Kasım Güler’di. Temirtaş’a saldıranların Temirtaş’ı kaçırma girişiminde de bulunduğu öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Saldırganların kullandığı araç Bursa milletvekilinin resmi danışmanına ait"

İYİ Parti ve CHP Bursa teşkilatları, İYİ Partili siyasetçiye yapılan saldırıyı kınayarak saldırganların bir an önce bulunmasını istedi.

Tarihi belediye binasının önünde basın açıklaması yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, “Türkiye’nin acilen normalleşmeye ihtiyacı var. Bizler asla kutuplaştırıcı siyaset dilinin bir parçası olmayacağız. Temirtaş’a saldıranların kullandığı aracın bir Bursa milletvekilinin resmi danışmanına ait olması da oldukça düşündürücüdür. Olayın arka planının da aydınlatılması bunun için çok önemli” diye konuştu. 

 

Mehmet-Temirtaş-saldırı-açıklama-İHA.jpg
İYİ Parti ve CHP üyeleri, Temirtaş'a yapılan saldırıyı tarihi belediye binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı / Fotoğraf: İHA

 

"Azmettirenler yakalanmalı"

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise, “Bu olayı sadece Bursa olarak görmemek gerekiyor. Bir güvenlik sorunumuz var. Ayrıştırıcı bir dil var. Yaşanan olayları herkesin kınamasını bekliyoruz. Sürekli tekrarlarına gelen ve benzeri olayların vahameti çok açıktır. Azmettiricilerin bir an evvel yakalanarak adalete teslim edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Daha önce de İYİ Parti kurucularından Metin Bozkurt 8 kişinin saldırısına uğramıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU