İçişleri Bakanlığı verileri: 2021’de her gün ortalama 4 "kasten öldürme" yaşandı, sadece birisi çözülemedi

Bakanlık, çözülemeyen olayın Denizli'de Burak Durna'nın öldürülmesi

Fotoğraf: Twitter

İçişleri Bakanlığı, polis sorumluluk bölgesinde 2021'de işlenen 1468 "kasten öldürme" olayından 1467'sinin aydınlatıldığını, çözülemeyen tek vakanın Denizli'de yaşandığı belirtti. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada özetle şu verilere yer verildi:

Geçen yıl polis  sorumluluk bölgelerinde 1468 "kasten öldürme" olayı meydana geldi. Emniyet asayiş birimlerince cinayetlerin faillerinin yakalanması için özel ekipler oluşturuldu. Her olayı tek tek ela alan ve delillendirme çalışmalarında teknolojik imkanlardan da faydalanan polis ekipleri, cinayetlerden 1467'sini aydınlattı. Cinayetlerin aydınlatılma oranı ise yüzde 99,93 oldu. Böylece, polis sorumluluk  bölgesinde ilk kez bir yıl içinde işlenen cinayetlerden tamamına yakını yine aynı sene içerisinde aydınlatılmış oldu. Denizli'de polis sorumluluk bölgesinde geçen yıl işlenen bir cinayetin failinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burak Durna cinayeti

Olay, 21 Ocak 2021'de akşam saatlerinde Pamukkale ilçesinde meydana geldi. Doğal gaz tesisatçısı Burak Durna, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine gireceği sırada yan binadaki boş daireden tabancayla ateş edilmesi sonucu ağır yaralandı. Durna'yı kapı önünde kanlar içinde eşi Seher Durna buldu. Ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Durna, hayatını kaybetti. Olayın aydınlatılması için Denizli Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı çalışma başlattı. Bakanlığın yaptığı açıklamada göre 2021 yılında çözülemeyen tek cinayet bu oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU