Davutoğlu'dan Erdoğan'a tepki: Cami mihrabından "dil kopartmak" ifadesini kullanması dini değerlere saygıyı güçlendirmez, zayıflatır

Davutoğlu açıklamasında, "Herkesin birbirinin inanç ve düşüncesine saygı göstermesi toplumsal barışın teminatıdır. Sayın Sezen Aksu’nun bu bağlamda yapacağı bir açıklamanın toplumsal vicdanı rahatlatacağına ve istismarları engelleyeceğine inanıyorum" dedi

Fotoğraf: Twitter (arşiv)

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" sözlerini eleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Davvutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanının her türlü gerilimden uzak tutulması gereken cami mihrabından “dil kopartmak” ifadesini kullanması dini değerlere saygıyı güçlendirmez, zayıflatır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Kur’an sureleri ile dalga geçenleri büyükelçi atayıp, Şeytan Ayetleri’ni basmaya kalkanlarla siyasi ortaklık yapıp sonra da dini hassasiyet üzerinden siyaset yapmak da dinin kişisel çıkarlara alet edilmesinden başka bir şey değildir.

Herkesin birbirinin inanç ve düşüncesine saygı göstermesi toplumsal barışın teminatıdır. Sayın Sezen Aksu’nun bu bağlamda yapacağı bir açıklamanın toplumsal vicdanı rahatlatacağına ve istismarları engelleyeceğine inanıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Sanatçı Sezen Aksu’nun eski bir şarkısındaki "Adem ve Havva" ile ilgili sözleri siyaset ve kamuoyu gündeminde tartışma konusu olmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sezen Aksu'ya tepki göstererek, "Serçeliğini bil, kafası arızalı" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün cuma namazı sonrası Büyük Çamlıca Camisi'nde cemaate yaptığı konuşmada, "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU