Fauci'nin açık kalan mikrofonda patlaması, bir pandemi politize edildiğinde olacak şeydir

Anthony Fauci, tıp uzmanlığı ve politikacılık arasında gergin bir ipte yürüyor, bu durumda olmak çok zor

Senatörün sergilediği bilgisizlik Fauci'yi çileden çıkarmış (AFP)

Anthony Fauci'nin "açık kalan mikrofon" anını izledikçe (ki birçok kez izledim), ülkenin en iyi bulaşıcı hastalıklar uzmanının mikrofonunun sesinin açık olduğunu ve Cumhuriyetçi Parti senatörü Roger Marshall'ı bir "moron" olarak tanımladığının duyulacağını gayet iyi bildiğine daha fazla ikna oldum.

Marshall tarafından mali durumu hakkında henüz sorgulanan Fauci, Cumhuriyetçi senatöre bunun kamuoyuna açık bir bilgi olduğunu defalarca söylemişti. Fauci, MSNBC News'te ikilinin atışmasını iyi zamanlanmış bir "Ne moron, aman tanrım" ile sona erdiren "açık mikrofon" anına dair sorulan soruya cevaben, senatörün bilgi eksikliği karşısında kesinlikle hayrete düştüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fauci, Marshall "tamamen bunu ima ediyordu ve mali raporunuzu alamıyoruz diye bir açıklama yaptı. Bir Birleşik Devletler senatörünün mali raporumun kamuoyuna açık olduğunun farkında olmaması beni hayrete düşürdü. Yani 'Neredeydin?' diyesim geldi" dedi.

Fauci yorumları için özür dilemedi ve pandemideki giderek politikleşen rolünü takip edenler buna kesinlikle şaşırmayacaktır.

Pandemiden önce ortalama bir Amerikan vatandaşı tarafından tanınmayan Fauci, saygın bulaşıcı hastalıklar uzmanından, en azından bazı Cumhuriyetçi çevrelerde, Fauci'nin rolünün doğasını büyük ölçüde sorgulayan politikacılar sayesinde çok eleştirilen bir paryaya dönüştü.

Bunlar arasında elbette Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Senato Komitesi oturumu sırasında Fauci'yle çatışan ve bulaşıcı hastalıklar uzmanını, kendisini aldığı ölüm tehditleriyle ilişkilendirdiği için "çocuklukla" itham eden Kentucky senatörü Rand Paul da var.
 

 

Paul "Fauci ayda bir ya da iki kez beni bana saldırmakla tehdit ettiği için tutuklanan kişiler olduğunu, saldırıya da uğradığımı bilmiyor mu ki gelip kendisine yönelik saldırılar için beni suçluyor? Bu adil değildi. Ucuz bir numaraydı. Ama bu bir bilim insanının değil, bir politikacının ucuz numarasıydı" dedi.

Fauci gerçekten de bir politikacı olduysa bu, tıbbi tavsiye vermekle halka izleyebilecekleri bir yol göstermek arasında ince bir çizgide yürümek zorunda kalmasının sonucudur. Diğer işiyse herhangi bir zamanda uğraşması gereken politikacıyla uğraşmak ve bu, görevini daha kolay hale getirmiyor.

Unutmayalım ki Fauci, o zamanki başkomutanın pandeminin ortasında Kovid-19'un yok olmaya yakın olduğunu öne sürmesine, daha sonra virüse karşı korunmak için dezenfektan enjekte edilmesini önermesine tanık olan bir uzman. Başından beri ABD'nin Kovid pandemisine müdahalesini haberleştiren biri olarak, Fauci'nin sonunda sözümona açık kalan mikrofonda sert bir çıkış yapmasına şaşırmadım; aslında, daha kötüsünü söylemediği için etkilendim.

Saygılarımla,

Harriet Sinclair

ABD haber editörü (Batı Yakası)



https://www.independent.co.uk/independentpremium/editors-letters

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU