Konukların kaplanla dip dibe kaldığı otel süitleri tepki topladı

Odalar "canavar odaları" olarak tanıtıldı

Çinli yetkililer kaplan kafeslerine bakan odaların tehlikeli yarattığı gerekçesiyle kapatılmasını istedi (Weibo/Nantong Ormanı Safari Parkı)

Çin'deki bir otel, konuklarına Jiangsu eyaletindeki Nantong Ormanı Safari Parkı'nın içinde yer alan, etrafı çevrili alandaki kaplanın bitişiğinde süitler sunuyor.

Parkın içindeki Sendi Tribe Treehouse Oteli, konuklarının ertafı sarılı kaplanları doğrudan görmesini sağladığını iddia ettiği bu "canavar odalarını" tanıttıktan sonra ağır eleştirilere maruz kaldı.

Otel süitlerindeki pencerelerde (4 "canavar odası" var) ziyaretçilerin güvenliğinin sağlanması için patlamaya dayanıklı cam kullanılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel haber kanalı Jimu News, odalardan birinin videosunu paylaştı ve görüntüler yayımlanır yayımlanmaz kamuoyunun tepkisini çekti.

Birçok kişi, oteli hayvanların sefaletinden faydalanmakla eleştirdi ve bunun zalimce olduğunu söyledi.

Parkın yer aldığı Nantong şehrinin Chongchuan bölgesindeki kültür ve turizm bürosundan bir yetkili, The South China Morning Post'a yaptığı açıklamada "projeyi yeniden değerlendireceklerini” söyledi.

Birkaç kişi, çevrimiçi olarak Weibo'da oteli kaplanlara "eziyet etmekle" suçlayan yorumlarda bulundu. Bir kullanıcı şöyle yazdı:

Bunun amacı ne? Kaplan Yılı'nı kutlamak için mi? Cam yeterince sağlam mı? Yani bütün gece uyumayıp kaplanı mı izliyorsun?

Bir başkasıysa şöyle yazdı:

Bu, kaplana eziyet etmektir.

Doğu Çin'deki Jiangsu eyaletinde yer alan Nantong Orman Safari Parkı, halihazırda turistik bir cazibe merkezi olarak konukların kaplanları görebilecekleri kaplan temalı bir restorana sahip.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU