Babacan'dan 3 parti liderinin bir araya gelmesine ilişkin yorum: Kendi tercihleridir, isteyen 2'li isteyen 3'lü, 4'lü, 5'li görüşür

3 siyasi parti liderinin akşam yemeğinde buluşmasını değerlendiren Babacan, "Ülkemizin yarınları adına iyi niyetli ve yapıcı her türlü çalışmayı, istişareyi memnuniyetle karşılarız. Biz zaten kendimiz her konuda yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 20 alanda detaylı eylem planları hazırladıklarını anlatan Babacan, "Birkaç aya bütün eylem planlarımızı açıklayacağız. Atacağımız her adım için mutlaka bütçe hesap ediyoruz. Devlet bütçesine sığmayacağını düşündüğümüz bir çalışmaya girmiyoruz. Çalışmalarımız, bugüne kadar hiçbir siyasi partinin yapmadığı aynı zamanda devlet tarafından da hiç yapılmayan çalışmalar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini dile getirerek şöyle devam etti:

Şu andaki hükümetin, ülkeyi yöneten ortaklığın bir tarafında Sayın Erdoğan var, krizlerin ortağı, her krizde hükümetle ortak olan Bahçeli var, bir de 'Hükümetin rotasını biz çiziyoruz.' diyen Perinçek var. Dolayısıyla bu 3 yapılı ortaklığın artık ülkemizi yanlış bir yere doğru götürmeye başladığı ve hiçbir sorunu çözemediğini açık açık görüyoruz.

DEVA Partisi ittifakta ye alacak mı?

DEVA Partisi'nin herhangi bir ittifakta yer almadığına değinen Babacan, "İleride olabilecek ittifaklarla ilgili açıkladığımız tek bir karar var, 'Cumhur İttifakı tarafında asla yer almayız.' dedik. Seçime kadar mevcut ittifaklar nasıl şekillenir, yeni ittifak modelleri oluşabilir mi, bunlarla ilgili görüşmeler ve değerlendirmeler yapılabilir" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bir araya gelmesine ilişkin Babacan, şunları kaydetti:
Siyasi partilerin kendi tercihleridir. İsteyen 2'li isteyen 3'lü, 4'lü, 5'li görüşür. Ülkemizin yarınları adına iyi niyetli ve yapıcı her türlü çalışmayı, istişareyi memnuniyetle karşılarız. Biz zaten kendimiz her konuda yoğun bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU