FBI, ABD'yi sarsan Gabby Petito cinayetinin bilinmeyenlerini açıkladı

Gabby Petito'nun ardından kaybolan nişanlısı Brian Laundrie'nin not defteri, gerçeğe ışık tuttu

FBI yetkilileri, Petito ve Laundrie'nin ailelerinin çocuklarının eşyalarını bölüşmeye dair uzlaşıya vardığını da belirtti (Instagram/ @gabspetito)

İstihbarat teşkilatı FBI, ABD'de geçen yıldan beri gündemden düşmeyen Gabby Petito cinayetinde katilin genç kadının nişanlısı Brian Laundrie olduğunu tespit etti.

Colorado eyaletindeki FBI Denver Bölge Bürosu'ndan cuma günü yapılan açıklamada, 22 yaşındaki Petito'nun ölümünden Laundrie'nin sorumlu olduğuna dair bir kanıt bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, 23 yaşındaki Laundrie'nin not defterinin kasımda bulunarak yetkililer tarafından incelendiği ve burada Laundrie'nin cinayet itirafında bulunduğu bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Petito ailesiyse avukatlarının paylaştığı açıklama üzerinden FBI yetkililerine teşekkür etti.

Açıklamada, "Bu hayli karışık davada FBI'ın itinalı ve gayretli çalışmaları için çok müteşekkiriz. FBI tarafından toplanan bilgi ve olguların hem niteliği hem de niceliği, Gabby'i öldürenin Laundrie olduğunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde gösterdi" dendi.

İstihbarat teşkilatıysa soruşturmanın "yakın zamanda sonlandırılacağını" belirtti.

FBI yetkilisi Charge Michael Schneider, açıklamasında "Bu davanın soruşturmasında atılacak tüm mantıklı adımlar atıldı. Soruşturmada, Laundrie dışında Petito'nun trajik ölümüyle doğrudan bağlantılı olduğu düşünülen hiç kimse tespit edilemedi" ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

YouTuber ve blog yazarı Petito'nun cinayetine dair soruşturma yaklaşık 4 aydır sürüyor.

Petito ve Laundrie, geçen yıl haziranda karavan yolculuğuna çıkıp ulusal parkları gezmiş ve yolculuklarını YouTube ve Instagram gibi farklı sosyal medya platformlarında paylaşmıştı.

Fakat Petito'nun ailesinin kızlarıyla iletişimi ağustos sonunda kesilmişti. Aile, Petito'ya ulaşamadıkları gerekçesiyle 11 Eylül'de kayıp başvurusunda bulunmuştu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)


Daha sonra Laundrie'nin 1 Eylül'de Petito yanında olmadan Florida'ya eve döndüğü ortaya çıkmıştı.

Petito'nun ailesi Laundrie'nin soruşturmaya yardımcı olmasını talep etmiş fakat Laundrie'nin ailesi bunu reddetmişti.

Bir süre sonra Laundrie de ortadan kaybolmuştu. Yetkililere kayıp ihbarında bulunan ailesi Laundrie'yi en son 13 Eylül'de gördüğünü söylemişti.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)


Petito'nun cesedi 19 Eylül'de Wyoming eyaletinde bulunmuş, adli tıp yetkilileri genç kadının boğularak öldürüldüğünü ve cesedin haftalarca bölgede kaldığını söylemişti.

Arama kurtarma ekipleri, 20 Ekim'de de Florida'daki Myakkahatchee Creek Doğa Parkı'nda Laundrie'ye ait olduğu düşünülen ceset kalıntıları bulmuştu.
 

gabby petito.jpg

12 Ağustos'ta Utah eyaletinde bir polis devriyesi, Petito ve Laundrie'nin aracını çevirmiş ve çiftin kavga etmiş olabileceğini söylemişti. Petito ise görevliyle konuşurken Laundrie'ye vurduğunu itiraf etmişti. Fakat polisler, birbirinden şikayetçi olmayınca geceyi ayrı geçirmeleri şartıyla çiftin gitmesine izin vermişti (AP)


Ekipler daha sonra Laundrie'nin dişçisinden alınan kayıtlarla cansız bedenin kendisine ait olduğunu tespit etmişti.

Yapılan incelemelerde Laundrie'nin tabancayla kendini vurarak intihar ettiği belirlenmişti.

FBI'ın olayı çözmesini sağlayan not defteri de Laundrie'nin eşyaları arasındaydı.



Independent Türkçe, CNN, New York Times

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU