Miss England'da kadınlar ilk defa makyajsız yarışacak

“Gerçek güzelliği ve beden olumlamayı teşvik etmek bizler için çok önemli”

Miss England 2013'te finale kalan bir yarışmacı / Fotoğraf: The Independent 

Miss England yarışması ilk kez katılımcıların makyajsız yarışacağı bir tur düzenleyecek.

Katılımın isteğe bağlı olacağı “Çıplak Yüz Top Modeli” turunun planlayıcısı Miss England organizatörü Angie Beasley “Bu turun yarışmacılarımızı daha az makyaj yapmaya teşvik edeceğini umuyorum” dedi.

Beasley sözlerine şöyle devam etti:

Pek çok yarışmacımızın doğal güzelliklerini örtecek şekilde yüzlerinin tamamına makyaj yaparak yarışmaya katıldığını görüyorum. Sahte kirpikler ve kaşlar… Yarışmamıza katılmak için bunlara gerçekten gerek yok.

Makyajsız tura katılmak isteyen yarışmacılardan vesikalık makyajsız bir fotoğraf ile siyah bir atlet ve kot pantolonla çekilmiş boydan bir fotoğraf isteniyor.

Yarışmaya gönderilen fotoğrafları Fascia Models isimli mankenlik ajansı ön elemeden geçirecek ve ardından yarışmanın kazananı belli olacak.

“Çıplak Yüz Top Modeli” turunun kazananı 31 Temmuz ila 1 Ağustos’ta Newcastle’da düzenlenecek Miss İngiltere’nin finalinde açıklanacak.

Tura katılan model ve aktris Bhasha Mukherjee makyajsız fotoğrafını Instagram’da paylaşarak şunları kaydetti:

#MissEngland2019 maceramın bir parçası olarak, buna (makyaja) meydan okuyarak kameraların önüne geçmek zorundaydım. Makyaj bir tür (güzelliği) ‘pekiştirme’ yöntemidir ancak bu pekiştirmeyle gizleme arasındaki ince çizgi hangi sıklıkta kayboluyor?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So as part of my #MissEngland2019 journey I had to rise up to the challenge and bare it all on camera. Make up is a means of enhancement but how often do the lines get blurred between enhancement and concealment. So often we just hide behind a film of products and even artificial cosmetic enhancements be it Botox or fillers. it's just easier to blend into the crowd than own your flaws forgetting that it's these that make you you. So here I am owning my flaws. My imperfect skin. My short sparse eye lashes and brows. No filter. No enhancement. No Photoshop . Although I have to thank @medicalcosmetics for giving my skin back it's youthful glow and lustre it's lacked for years ! Photo credit : @aryavisuals @missenglandnews @afofme #barefaced #nomakeup #flawed #aunaturel #nofilter #nophotoshop #natural #missenglandfinalist #missasianfaceofengland #misstopmodelbeauty

Bhasha Mukherjee (@bhasha05)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Mukherjee kişilerin sıklıkla botoks gibi bir dizi estetik dolgu ürünleri ardında “kaybolduğunu” da sözlerine ekledi.

“Çıplak Yüz Top Modeli” turuna olumlu yaklaşanlar kadar tepki verenler de bulunuyor.

Yarışmacıların çeşitliliğinin az olduğu gibi iddialar bu eleştirilerden sadece bir tanesi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu ay başında Hindistan'da Miss India güzellik yarışmasının jürisi birbirine tıpatıp benzeyen benzer ten rengindeki katılımcıları finale çıkarmakla suçlanmıştı.

Yeni Delhi’den bir kullanıcı yaptığı Twitter paylaşımında, “Miss India yarışmacıları. Hepsi de aynı saç ve aynı ten rengine sahip. Boylarının ve yaşamsal istatistiklerinin de benzer olduğunu tahmin ediyorum. Oysa Hindistan çok fazla ‘çeşitlilik’ içeren bir ülke” demişti.

Geçen yıl da Miss America yarışmadaki mayo ve abiye kıyafet turlarını kaldırdığını duyurarak “Biz artık bir güzellik yarışması değiliz. Bir yarışmayız” demişti.   

Geçen yıl Miss England'da yarışan Müslüman öğrenci Sara Iftekhar güzellik yarışmasında finale kalan ilk tesettürlü kişi olmuştu. 
 

sara.jpg
Miss England'da finale kalan ve Miss Huddersfield tacını giyen Sara Iftekhar / Fotoğraf: Sara Iftekhar, Instagram 


Bu yıl başlarında Miss Huddersfield tacını giyen Iftekhar Instagram’da yaptığı bir paylaşımda “Bu harika bir deneyimdi. Asla unutmayacağım bir anı. Miss England'da finale kalarak edindiğim ve asla hayal edemeyeceğim fırsatlar için her zaman minnettar olacağım” yazmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU