Sedef Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten soruşturma başlatıldı

RTÜK yayına ilişkin inceleme kararı alındığını duyurdu, Kabaş’a AK Parti Sözcüsü Çelik de tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Uzmanı Dr. Sedef Kabaş’ın bir televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili inceleme başlattı.

Başsavcılık, inceleme sonucunda Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma açtı.

Soruşturma kapsamında Güvenlik Şube Müdürlüğüne, ilgili yayın kaydının temini ve incelenip tutanak tanzim edilmesi, ayrıca Sedef Kabaş'ın adres bilgilerinin tespit edilerek savunmasının alınması yönünde talimat verildiği öğrenildi.

Savcılığın, Kabaş'ın ifadesinin alınmasının ardından savcılığa bilgi verilmesi talimatını da verdiği bildirildi.

RTÜK de inceleme kararı aldı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de sosyal medya hesabından, “TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklaması yaptı.

Çelik: Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Kabaş’ın ifadelerine tepki gösterdi.

Çelik, “Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı  makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz. Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir” ifadelerini kullandı.

Twitter’dan tepki gösteren Çelik, “Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz” diyerek paylaşımına, “#HaddiniBilSedefKabas” etiketini ekledi.

Kabaş ise TELE 1 ekranlarında sarf ettiği sözleri sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU