"El Chapo'nun eşinin" uyuşturucu baronuyla evli olmadığı ortaya çıktı

Emma Coronel Aispuro, uyuşturucu baronuyla "ilahi kanuna göre" evli olduğunu söyledi

32 yaşındaki Emma Coronel Aispuro, geçen yıl ABD'de uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla hapis cezası almıştı (Reuters)

Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo'nun eşinin, aslında resmen eşi olmadığı bildirildi.

Gençliğinde bir güzellik kraliçesi ve kötü şöhretli baronun ikinci eşi olan Emma Coronel Aispuro, yeni bir kitapta El Chapo'yla yasal anlamda evli olmadığını açıkladı.

25 Ocak'ta vizyona girecek olan "Emma ve Diğer Narco Kadınları", gerçek adı Joaquín Archivaldo Guzmán Loera olan El Chapo'nun, 1977'de evlendiği sosyal hizmet görevlisi ilk eşiyle hâlâ resmen evli olduğunu ortaya koyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aispuro kitapta, Guzmán'la Temmuz 2007'de "ilahi kanuna göre" evlendiklerini iddia etti.

Cezaevindeki kartel liderinin hâlâ resmen evli olduğu ilk eşi Alejandrina Salazar'dan 5 çocuğu var. The New York Post'a göre kitabın yazarı Anabel Hernández geçen yıl bu evliliği doğrulamıştı.

Yasal soruna rağmen Guzmán'ın Meksika'nın Sinaloa kentinde bir rahibe, kendisi ve Aispuro için bir düğün düzenlemesi amacıyla rüşvet verdiği bildirilmişti.

Aispuro kutlamanın ailelerin katıldığı küçük bir etkinlik olduğunu iddia etse bile kitapta anlatılanlara göre düğün "muazzamdı".

Guzmán'dan ikiz çocuk doğuran Aispuro, düğün sırasında kendisinden 30 yaş büyük eşinin ne yaptığından haberdar olmadığını söyledi. Uyuşturucu baronu o dönemde aranan bir suçlu ve kaçaktı; ülke genelindeki aranıyor afişlerinde fotoğrafı yer alıyordu.
 


Eşinin faaliyetlerini öğrendiği an hakkında konuşan Aispuro, "Evlendiğimiz haberlere çıkınca ne olduğunu anlamaya başlamıştım fakat çok da önemsememiştim" dedi.

Sonuçta daha 18 yaşındaydım.

Guzmán'ın romantik olarak ilgi duyduğu tek kişi Aispuro değildi. Uyuşturucu baronunun farklı kadınlardan 9 çocuğu vardı. Bu kişilerin hepsi Aispuro'dan yaşça büyüktü ve kendisiyle tanışmamıştı.

Nihayetinde genç güzellik kraliçesi, kartel işinde eşine destek olduğu için üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Buna rağmen hâlâ eşine sadık olduğunu iddia ediyor.

Hernández, Aispuro'nun Guzmán'ın tüm duruşmalarına katıldığını söylerken, katılımlarının uyuşturucu baronunun gerçekten de sadık bir aile babası olduğu izlenimini yaratmak için bir taktik olduğunu öne sürdü.

Aispuro, 2019'da bir giyim markası kurmuş ve ABD'de VH1'da yayımlanan reality TV programı "Cartel Crew"da rol almaya başlamıştı.

Guzmán şu anda Colorado'da maksimum güvenlikli bir cezaevinde ömür boyu hapis cezasını çekiyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU