Buffy the Vampire Slayer yıldızı, Avengers'ın yönetmenini eleştirdi: "Zalim narsisist"

Oyuncu, "Gal Gadot'un kariyer tehditlerini sadece İngilizce olarak değil İbranice ve Arapça olarak da anlayacağını düşünüyorum" dedi

Joss Whedon hakkındaki iddiaları, "Kimseyi tehdit etmedim" diyerek reddetmişti (AP)

Charisma Carpenter, Joss Whedon'ın kendisine yöneltilen iddiaları reddetme biçimini eleştirdi.

Carpenter ve Justice League: Adalet Birliği (Justice League) yıldızları Ray Fisher'la Gal Gadot, Yenilmezler'in (The Avengers) yönetmeni ve Buffy the Vampire Slayer'ın yaratıcısı Whedon'ı 2020'den bu yana sette toksik davranışlarda bulunmakla suçluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buffy'nin spin-off'u Angel'a geçmeden önce dizide Cordelia'yı canlandıran Carpenter, Şubat 2021'de Fisher'ın anlattıklarına karşılık "rahatsız edici olaylara" dair kendi hikayesiyle öne çıkmıştı.

Oyuncu, her iki dizide geçirdiği süre boyunca Whedon'ın kendisine karşı "gücünü kötüye kullandığını" iddia ettiği birkaç olayın detaylarını anlatmış ve dizinin yaratıcısını "kariyerinin ilk yıllarından beri düşmanca ve toksik çalışma ortamları yaratmakla" suçlamıştı.

Carpenter, Whedon'ı hamile olduğunu öğrenince kendisine kötü davranmakla da itham etmişti.

Whedon, pazartesi (11 Ocak) yayımlanan yeni röportajında bu iddiaları yalanladı. Fisher'ı "kötücül bir etkiye sahip" ve "her iki anlamda da kötü bir oyuncu" diye nitelediği ve Gadot'la ilgili sorunların da İngilizce'nin İsrailli oyuncunun "anadili" olmamasından kaynaklandığını söylediği için Whedon çokça eleştirilmişti.

Twitter'da bu meselelere salı (18 Ocak) değinen Carpenter, Whedon'ı "hâlâ sorumluluğunu kabul etmeyen ve özür dilemeyen zalim, narsisist eski patron" diye tanımladı.

Carpenter, Gadot'a dair şunları yazdı:

Gal Gadot'un kariyer tehditlerini sadece İngilizce olarak değil, İbranice ve Arapça olarak da anlayacağını düşünüyorum. Muhtemelen Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca da anlar.

Röportajın pazartesi (17 Ocak) yayımlanmasından bu yana Whedon geniş çapta eleştirilirken birçok kişi onu "utanç verici" ve "iğrenç" diye niteledi.

Carpenter bu iddiaları dile getirdikten sonra Sarah Michelle Gellar dahil birçok rol arkadaşı desteğini belirtmiş ve Whedon'ı kınamıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU