Tuğrul Eryılmaz: BBC'de grevciler kazandı

"BBC İstanbul Bürosu'ndaki grev, yüzde 90 başarıyla sonuçlandı"

Fotoğraf: T24

T24 yazarı Tuğrul Eryılmaz, BBC’nin Türkiye ofisinde başlayan grevi, gazetecilerin kazandığını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eryılmaz, bugünkü köşe yazısında gazetecilerin grevinin yüzde 90 başarıyla sonuçlandığını söyledi. Yazının ilgili kısmı şöyle:

Nedense iki-üç sol yayın organı dışında pek ilgi görmeyen BBC İstanbul Bürosu'ndaki grev, yüzde 90 başarıyla sonuçlandı. tabii bunda Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın da payı var fakat esas olarak benim ayağım uğurlu geldi gençlere. Dürüm yiyip kahvemi içerken işin ıslak imzaya kaldığı haberi geldi. İki saat sonra kalktığımda aralarında Mahmut Hamsici gibi eski stajyerlerimin ve bazı öğrencilerimin olduğu "direnişçi"ler bir anarko marksist olarak bana, TGS'nin örgütçüsü Mustafa Kuleli'den daha fazla itibar etmişlerdi. Cihangir'e lüks bir arabayla bırakıldım.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), BBC İstanbul çalışanlarının 9 Ağustos'tan itibaren yürüttükleri toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine 14 Ocak'ta greve başladığını açıklamıştı. TGS, şu bilgiyi vermişti:

TÜİK’in yüzde 36 enflasyon açıkladığı, ancak bağımsız ekonomistlerin oranı yüzde 82 olarak hesapladığı bir ortamda, BBC yüzde 20 zam öneriyor. Adil bir teklif gelmedikçe greve devam edeceğiz. Hakkımız olanı almadan vazgeçmeyeceğiz.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU