SADAT kurucusundan "eğitim kampları" iddiasına yanıt

"Ulaşlı ve Tokat'taki kamplarla ilgili kitabı yazanların kaynağı elinde fotoğrafın olmadığını söylüyor. Ki mahkemece de böyle bir kamp olmadığı karara bağlandı. O resimlerin hepsi yurtdışından"

Fotoğraf: Akit

“Uluslararası savunma danışmanlığı” hizmeti sunduğunuifade eden; suikast, gayri nizami harp eğitimi, sabotaj, pusu, kaçırma gibi eğitimler veren SADAT’ın kurucularından Ersan Ergün, Türkiye içerisinde kampları bulunduğu iddiasını yalanladı.

Ergün, Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin’e SADAT ile ilgili yazılan kitap hakkında açıklamalarda bulundu. Kitabı okumadığını söyleyen Ergün, basına yansıyan eğitim kampları iddiasının “tamamen yalan olduğunu” söyledi.

Erkin’in soruları ve SADAT kurucusu Ergün’ün yanıtları şöyle:

Merhaba Ersan Bey… Mesajınızda “Ama SADAT için yazdığınız makale imaj açısından tamamen yanlış…” demişsiniz.

Kitabı okuyacağım, notlarımı alacağım. Tamamen yalan iftira.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ama okumadan söylüyorsunuz. Kitapta SADAT'ın eğitim kampları ortaya çıktı deniyor.

Bu yalan. İnsan kendisini bilir.  Nedir bu fotoğraflar? SADAT ne diyor, “Biz İslam ülkelerinde, talep gelmesi halinde, resmi olan ordusuna, polis teşkilatına talep gelmesi halinde eğitim veririz” diyor. Problem nedir burada? Siz gazetecisiniz. Ulaşlı ve Tokat'taki kamplarla ilgili kitabı yazanların kaynağı elinde fotoğrafın olmadığını söylüyor. Ki mahkemece de böyle bir kamp olmadığı karara bağlandı. O resimlerin hepsi yurtdışından.

Kenya, Sudan diyorum zaten…

Kusura bakmayın. Siz demişsiniz ama yazınızdaki algı tamamıyla SADAT'ın Türkiye içerisinde eğitimde bulunduğuna yönelik. Türkiye'de hiçbir kuruluş eğitim veremez. Bunu sadece Türk Silahlı Kuvvetleri yapar. SADAT'ın tüzüğünde bu yok! Onaylanmaz ki.

SADAT'la ilgili neden böyle bir algı var sizce? Kitaptan daha önce başladı bu tartışmalar…

Birleşmiş Milletler raporu var. Raporda, Wagner'den, Blackwater'dan bahsediyor, resimler koyuyor. Aynı raporun içerisinde sadece bir A4'ün paragrafını geçmeyecek şekilde SADAT için de; “Terörist faaliyetler yaptığına dair iddialar vardır” deniyor. Tek bir resim yok, belge yok. Batı'nın birçok şirketi Afrika'da çok şirketi var! Yemen'de Türk büyükelçiliğini yabancılar koruyor. Acı değil mi? Suudi Arabistan'da eğitim veriyor ABD! Kontrol ediyor o ülkeleri! Bir Türk şirketi çıkmış ve İslam ülkelerinde eğitim vermek istiyor. Pazarın içinde çalışıyorsunuz. SADAT'la ilgili yapılan her şey internet sitesinde yer alıyor. Türkiye'de kesinlikle faaliyetimiz yoktur. Zaten suç olur!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU