Reddit'in kurucu ortağı: 5 yıl içinde oyunların yüzde 90'ı size para ödeyecek

"Bu modelin doğuracağı sonuçlar oyun dünyası için devrim niteliğinde"

Oyna-Kazan oyunlar, oyunculara oynarken kripto para kazanma şansı veriyor (Unsplash)

Reddit'in kurucu ortağı, gelecek 5 yıl içinde oyun pazarının yüzde 90'ının Oyna-Kazan oyunlardan oluşacağı tahmininde bulundu.

Alexis Ohanian gerçek dünya para birimlerine dönüştürülebilen oyun içi kripto para birimleri üretmek için blok zinciri teknolojisini kullanan yeni oyun modelinin, kişilerin sadece video oyunları oynayarak önemli miktarda para kazanmasına imkan sağlayacağını öne sürdü.

Ohanian, Where It Happens podcast'inde, "İnsanların yüzde 90'ı harcadıkları zamanın karşılığını layıkıyla almazsa video oyunu oynamayacak" dedi.

5 yıl içinde zamanınıza gerçekten de hak ettiği değeri vereceksiniz ve reklamlar için hasat edilmek ya da gerçekte elinize geçmeyen aptal çekiçler satın almak adına dünyanın parasını harcamak yerine blok zincirde karşılığı olan ve bir o kadar eğlenceli oyunlar oynayacak ama bu sefer hasat eden siz olunca para da kazanacaksınız.

Kripto para borsası Kraken Intelligence'da çalışan kripto araştırmacıları, şirketin adını taşıyan yıllık raporda Oyna-Kazan ve blok zinciri oyunları üzerinde yükselen yeni sanal ekonominin sonuçlarına dikkat çekti.

Raporda, "Bu modelin doğuracağı sonuçlar oyun dünyası için devrim niteliğinde, özellikle de kullanıcıların, milyarlık gelir elde eden Fortnite'ta olduğu gibi oyun içindeki varlıklara gerçek para harcadığı bu çağda" dendi.

Oyna-Kazan modelinin düşük vasıflı işçilerin gerçekten bu işi üstlenerek oyun içindeki ödüllerle hayatlarını geçindirebilecek bir gelir elde etmesi sayesinde verimli bir ortam sağlayabileceğini düşünen bazı kişiler, bu modelin evrensel temel gelire bir alternatif oluşturabileceğini ve böylece sadece oyun dünyasında değil, toplumun daha geniş kesimleri üzerinde de önemli etkiler yaratma potansiyeline sahip olabileceğini savunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyna-Kazan, karakterinizi ya da avatarınızı bir şirketin logosuyla süslemekten metaverse'te çeşitli hizmetler sunmaya kadar birçok farklı şekil alabilir. Bu tür hizmetler, sanal dünyada konser vermesi için bir kişinin uzay gemisini metaverse'ün bir yerinden başka bir yerine götürmeyi içerebilir.

Oyun içi ödüller, oyuncuların görevi tamamlaması karşılığında değerli NFT'ler kazanmalarını da sağlayabilir.

Pokemon tarzı Axle Infinity oyunu gibi bu modele ait ilk sürümlerde oyuncuların oyun içi ödüllerden ayda 500 dolara kadar kazandıkları görülmüştü.

Kraken'in raporunda, "İleriye bakıldığında, endüstri büyüdükçe ve ticari katılım arttıkça, birçok kişinin metaverse'te dijital binalar tasarlayarak, etkinliklere ev sahipliği yaparak ve Oyna-Kazan mekaniğine sahip oyunlar oynayarak kariyer yapması mümkün" dendi.

Genel olarak metaverse'ün yeni sanal dünya ekonomileri oluşturma ve oyuncular, yatırımcılar, yaratıcılar ve daha birçokları için çok sayıda ekonomik fırsat sağlama potansiyeli var... [202- yılının sonlarında metaverse'ü saran duygulara ve hem kriptonun içindeki hem de dışındaki şirketlerden ve projelerden gelen haberlere dayanarak, bu sanal dünyalarda yaşanacaklar söz konusu olduğunda henüz buzdağının sadece görünen kısmını görmüş olmamız muhtemel.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU