Özgür Özel'den RTÜK Başkanı Şahin'e tepki: Biraz utanma olur

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "FOX Ana Haber sunucusunun adeta muhalefet lideri gibi davranması kabul edilemez" diyerek inceleme başlatıldığını duyurmuştu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, "Ebubekir Şahin, dün FOX’un haber sunuşunu ‘ana muhalefet lideri gibi davranıyor ve inceleme başlatılmıştır’ diyor. RTÜK Başkanı kendi karnesine baksın. Sarayın giyotini olunur da bu kadar mı olur? Biraz utanma olur" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hiçbir hükümet bu kadar güvensiz hissettirmemişti"

Özgür Özel, "20 Aralık günü olan mevduatla bugünkü arasında hemen hemen fark yok. Dövize güvenen, TL’ye güvenmeyen; TL’ye dönmüyor. ‘Şapkadan mucize yarattık’ yalanının çöküşüdür. Artık bu yalanın çöktüğünü Recep Tayyip Erdoğan da kabul etti. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, bu kadar güvensiz hissettirmemişti" dedi. 

"Bunlar neden korkuyorlar?"

Kur garantili mevduat hesabı uygulamasının Türk Lirası’na duyulan güvensizliğin en büyük kanıtı olduğunu savunan Özel, 20 Aralık gecesi yapılan işlemlere dair verdikeri Meclis Araştırma Önergesi’nin reddedildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçir. Nerede senin damadının, bakanlarının, ekonomini üst düzey yönetiminin hareketleri ortaya çıkar. O zaman takke düşer kel görünür. Eğer cesaretiniz var, biz araştırma önergesi getirdik, reddettiniz. Getirelim önümüzdeki hafta. 21 Aralık, en uzun, en karanlık gece. Bir aydınlatalım o gece olanları. Var mı ‘hodri meydan’ diyecek bir babayiğit. Ey Recep Tayyip Erdoğan, dik dur eğilme bu millet seninle! Gel araştıralım. Biz çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor. O CHP zihniyeti diyor ki ‘gelin araştıralım.’ Bunlar neden korkuyorlar

"Yapamadığı zam da içine oturmuş"

CHP'li Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçen yıl elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarına yönelik devlet desteğine ilişkin açıklamalarına da değinerek, "Ne oldu da doğal gaz, akaryakıt fiyatları atmosferden çıkan uydu gibi fırladı gitti? İyi yönetilen ülkede bu olur mu? Zammın tamamını yansıtsan faturalar zaten ödenemez halde, korkunç boyutlara ulaşacak. Yapamadığı zam da içine oturmuş, 'Fedakarlık ettim' diyor" diye konuştu.

TÜİK Başkanına: Hamaset yapmak yerine gerçek enflasyon verilerini açıkla

Özel, TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in, enflasyon konusundaki sözlerine işaret ederek, Dinçer'in "hamaset yapmak yerine gerçek enflasyon verilerini açıklaması gerektiğini" savundu.

TÜİK'in enflasyon verileri için kullandığı sepetteki ürünleri eleştiren Özel, TÜİK'e, "emeklilerin bakır levha kemirip kemirmediğini, yoksulların pinpon topu kaynatıp kaynatmadığını" sormak istediklerini belirtti.

Bağımsız kuruluşlar 2,5 kat enflasyon açıklarken, talimat veren saray ve onun memuru TÜİK Başkanı'nın yetim ve kul hakkı yediğini iddia eden Özel, "Sen yüzde 50 vatandaşı kandırıyorsan, emekli, memur maaşında, devletin ödediği bütün maaşlarda yüzde 50 alacaklıyız. Bunun peşine düşeceğiz" diye konuştu.

RTÜK'e eleştiri

CHP'li Özel, "saray atanmışı" şeklinde nitelendirdiği RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in, Fox TV ana haber sunucusuna ilişkin eleştirisine değinerek, "Türkiye'nin en çok izlenen haber programına RTÜK Başkanı'nın içerik denetimi yapma hakkı yoktur" dedi.

"RTÜK'ün 2021 karnesi" başlıklı dövizi basın mensuplarına gösteren Özel, RTÜK'ün geçen yıl muhalefete yer veren kanallara toplam 71 ceza verirken, "yandaş" olarak nitelendirdiği kanallara hiç ceza vermediğini kaydederek şöyle konuştu:

A Haber’in Kemal Bey hakkında söylediğinden daha sert değil. Eğer diyorsanız ki ‘yandaş kanallar son derece sakin dil kullanıyor ama diğer kanallar daha sert kullanıyorlar’ ise ben bir şey söylemeyeceğim. Toplam 71 ceza. Bu tarafa ceza yok. 71’e 0. RTÜK Başkanı kendi karnesine baksın. Sarayın giyotini olunur da bu kadar mı olur? Biraz utanma olur. Uyarı olur, ceza olur

İlk seçimlerde iktidarın değişeceğini iddia eden Özel, iktidara gelmeleri halinde bu kurulları bağımsız hale getireceklerini söyledi.

"Boğaziçi’nde yapılanların hesabı sorulacak"

Özgür Özel, Boğaziçi Üniversitesinde bazı görevden almalar yaşandığını vurgulayarak, iktidara gelmeleri durumunda bunların hesabını soracaklarını söyledi.

Bakan Özer'e tepki

2021-2022 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin yarın sona ereceğini hatırlatan Özel, yüz yüze eğitim sırasında Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren 22 öğretmenin isimlerine Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yer verilmesini istedi. 

Özel, "Bizim edindiğimiz bilgiler 22 öğretmenin yaşamını yitirdiği yönünde. Tabip odaları kendi mensuplarını yapıyorlar. 22 öğretmenin ismini yazamadın mı? Bugün okuyayım burada. İnsan eğitim sırasında hayatını kaybeden öğretmenin ismini internet sitesine yazar" dedi.

Türkiye'nin, öğrencilerin hijyeni için harcadığı tutarın, ABD'dekinin binde biri kadar olduğunu da savunan Özel, Bakanlığa, ara tatil döneminde hijyenin sağlanması çağrısında bulundu.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU