Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK Başkanı'nın açıklamalarına tepki: 84 milyonun zaten ahını aldınız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Saraydan alınan talimat üzerine enflasyon rakamları açıklanıyor. Bunlar markete, pazara gitmiyorlar mı?" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer'in "Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum" açıklamasına, ""84 milyonun zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı, daha ne kalsın" ifadeleriyle tepki gösterdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Konut Görevlileri Sendikası Ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Bürokraside ciddi bir çürüme var"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TÜİK Başkanı'nın "Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum" ifadeleri hatırlatırılarak yöneltilen soruya Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum, ciddi bir çürüme var. Saraydan alınan talimat üzerine enflasyon rakamları açıklanıyor. Bunlar markete, pazara gitmiyorlar mı? Yumurtanın, sütün, zeytinin, yağın fiyatını bilmiyorlar mı? Kaç liradan kaç liraya çıktığını bilmiyorlar mı? 84 milyonun zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı, daha ne kalsın.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda yöneltilen bir soru üzerine ise, "Millet İttifakı adayımızı belirleyecek, hiç kimse şundan endişe duymasın, 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı olacak" ifadesini kullandı. 

Dinçer ne demişti

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer,  gazetesinden Alaattin Aktaş'a yaptığı açıklamada "Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek... Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem sözkonusu olabilir mi?" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU