Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, AK Partili Nurettin Canikli hakkında yaptığı şikayetle ilgili ifade verdi

Şaban Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli hakkında "kızının ölümüyle ilgili soruşturmayı karartmaya çalışmak" iddiasıyla şikayette bulunmuştu

Şaban Vatan kızı Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından karartılmaya çalışıldığını öne sürüyor / Fotoğraf: Twitter

Giresun Eynesil’deki evinin önünde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli hakkında daha önce yaptığı suç duyurusuyla ilgili savcılığa ifade verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müşteki olarak verdiği ifade metnini sosyal medya hesabından paylaşan baba Vatan, AK Partili Canikli’yi kızı Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya müdahale etme ve üstünü örtmeye çalışmakla suçladı, şu iddialarda bulundu:

İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde, 12 Nisan 2018’de öz kızım Rabia Naz Vatan’ın ölümü süreci itibari ile bizzat Giresun İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek, kızımın olayının ardındaki inceleme sürecine müdahale etmiştir.

İstanbul-Giresun Günleri şenliklerinde kendisi ile hiçbir alakam olmadığı, herhangi bir yazı paylaşımı dahi yapmadığım halde 25 Ekim’de korumalarını üzerime göndermiştir. O gün olay yerinde bulunan polis memurlarının ve kendi korumalarının bana yapmış olduğu baskı yanında, 8 Kasım 2018 tarihinde Sabah gazetesinde Rabia Naz Vatan olayının manşet yapıldığı süreçte kendileri bizzat medyaya baskı yapmıştır.

Canikli'nin, Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin haberlere 5 gün süresince yasak getirttiğini öne süren Vatan şöyle devam etti:

Bu durumla ilgili hukuka etki etmiştir. Aynı zamanda Giresun medyasına kendi adamı Hakan Karaahmet’i devriye gezdirerek baskı yapmıştır. Rabia Naz Vatan olayında diğer medya kurumlarını aradığı ve baskı yaptığı ve hatta 26 Şubat itibariyle kendisinin bizzat Habertürk İstanbul yayınına gitmiş, o zaman diliminde gazeteci Sevilay hanım “Şu an Nurettin Canikli şu anda aşağıda bekliyor” diye bana telefonda bizzat kendisi söylemiştir.

Aynı zamanda bana talimat ile yargılamalar yaptırmasının, tüm telefon kayıtlarının ve danışmanlarının telefon kayıtları ve eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ile irtibatlarının, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibatını, Giresun Emniyet Müdürlüğü ve olay sürecinde Giresun Valisinin bizzat kendisi ile irtibatının incelenip değerlendirilmesi… 

Nurettin Canikli, Vatan'ın iddialarını reddetmiş, olayla ilgili bağlantısı olup olmadığının belirlenmesi için kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemişti. Canikli, Rabia Naz soruşturmasına müdahale iddiasıyla ilgili Şubat ayında Oda TV'ye şu açıklamayı yapmıştı:

Böyle bir şey olabilir mi? İnanamıyorum. Nasıl böyle bir şeye ismim bulaştırılır! Hatta Vali Bey’e 'idari soruşturmayı, babanın da iddialarını dikkate alarak yeniden tüm kamuoyuna açık bir şekilde yapın' dedim. 'Konu yargıda olduğu için hukuki olarak yapamıyoruz' dedi. Sonra ben Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Bey’i aradım, ona da aynı şeyi söyledim. Hem savcılığa olayın bu yönünü soruşturması için suç duyurusunda bulunduk, hem de Adalet Bakanımıza da, 'babanın iddialarını da dikkate alarak açık bir soruşturma yapılsın' dedim. Ben ne Sabah Gazetesi'ni aradım, ne olayı biliyorum, ne de haberim var. Bunların hepsi yalan, tamamen iftira. Böyle bir şey olur mu Allah aşkına ya! Hiçbir şekilde olaya müdahale anlamına gelebilecek bir şeyim yoktur. Bütün görüşmelerimi de bugün yaptım. Tam anlamıyla bir iftira, yalan. Bu, gerçekten çok acımasızca. Ama arkasında kimin olduğunu da ortaya çıkaracağız. Siyasi bir hesaplaşma olduğunu düşünüyorum ben. Onu da bulacağız.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı da babanın iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapmış, soruşturmaya müdahale iddialarını reddetmişti. Şaban Vatan, Canikli'nin kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla yaptığı, sayısı 5’i bulan suç duyurularıyla ilgili bugün Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şüpheli sıfatıyla ifade verecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU