SADAT eğitmeni Önder Akgün: Atatürkçüyüm, para kazanmak için eğitim verdim

"İş ortamını biliyorsunuz. Seçme şansınız yok. 54 yaşında elinizde CV ile dolaşamazsınız. Bodyguard olamam ki"

Fotoğraf: Sözcü

“Uluslararası savunma danışmanlığı” verdiğini ifade eden SADAT’ta eğitim vermesi gündem olan emekli Binbaşı Önder Akgün, “sonuna kadar Atatürkçü olduğunu” ve para kazanmak için eğitim verdiğini söyledi.  

Sözcü’den Aytunç Erkin, Akgün ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı. Buna göre Akgün, “Sonuna kadar Atatürkçü olan, Cumhuriyet taraftarı insanlarız. Ben emekli binbaşı rütbesinde çalıştığım için çok da fazla bir para kazanmıyorum. İki çocuğum var ve gelen teklifleri değerlendiriyorum” dedi.

Söyleşinin öne çıkan kısımları şöyle:

SADAT mı sizi buldu siz mi SADAT'ı buldunuz?

Güvenlik firmasında poligon atış öğretmenliği yapıyordum. İstanbul'a geldiğimde o firmada çalışıyordum. Fakat o firmayla yolları ayırınca bana SADAT'tan “Özel Kuvvetler eğitim kitabı” yazmam yönünde teklif geldi. Ben de haftada iki gün danışmanlık verdim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel Kuvvetler eğitim kitapçığını hazırlayan ya da destek veren sizdiniz.

Evet, destek veren diyebilirsiniz. Amerika'yı keşfetmiyoruz, tecrübelerimizi aktarıyoruz. Ama ben tutup da gerilla harbi kitabı yazmıyorum. Bunları ayıralım. Ben SAT'tayken de kitap yazdım.

Atatürkçüyüm diyorsunuz, aileden gelen çizginiz olduğunuzu söylüyorsunuz. SADAT'ın düşünce yapısı ortada. Neden eğitim verdiniz? Burada çelişki yok mu? Mehdi gelecek diyen bir kurucuları var vs…

Sözcü gazetesi okuduğum için yazınızı gördüm.

Peki burada çelişki yok mu? Tartışmaların odağındaki bir kurum. Sizi bu durum etkilemedi mi?

Güzel bir soru bu. Hayaller var bir de gerçekler var. Etkiledi tabi, etkilemez mi? Ama… Bir oğlum var işi yok daha, kızım annesinde kalıyor. Geleceklerini düzenlemek zorundayım. İstanbul'daki iş ortamını biliyorsunuz. Seçme şansınız yok. 54 yaşında elinizde CV ile dolaşamazsınız. Bodyguard olamam ki! Bilgim ve birikimi var! Dolayısıyla siz kendi çizginizi koruduğunuz sürece işinizi yaparsınız. Para kazanmak için yaptığım bir iş.

Akgün, Caner Taşpınar ile Ersin Eroğlu'nun kaleme aldığı "Gölge Ordu, SADAT’ın Sır Perdesi Aralanıyor" kitabında yyımlanan fotoğraflarda ellerinde silah dahi olmadığını söyledi. Akgün'ün ifadesine göre fotoğraflar, "çeviklik parkuru"nda çekildi.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU