Ahmet Taşgetiren: Bu defa Bahadır’ın yüreği dayanmadı

"Bu ülkede, anne-babalara yapılanlar yüzünden çocukların yüreğine ekilen tohumlar sebebiyle barış ötelenip duruyor"

Fotoğraf: Twitter

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, babası kanun hükmünde kararname (KHK) ile öğretmenlik görevinden alınan ve dört yıldır cezaevinde 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı'nın yaşamına son vermesi hakkında yazdı.

Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında darbe girişiminin ardından binlerce insanın “ibadet-ticaret-ihanet” ayrımı yapılmadan soruşturmaya maruz kaldığını belirtti. Türkiye'de Bahadır Odabaşı gibi birçok çocuğun olduğunu belirten Taşgetiren "Bu ülkede, anne-babalara yapılanlar yüzünden çocukların yüreğine ekilen tohumlar sebebiyle barış ötelenip duruyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taşgetiren'in yazısının bir kısmı şöyle:

Çocuklar… Bu yükü nasıl taşısınlardı? Anne-babalarının suçu neydi? Darbenin neresinde yer almışlardı? Dava dosyalarında öyle bir şey var mıydı? Bir dönem ülkeyi yönetenlerin dibine kadar irtibatlı – iltisaklı oldukları yapının ucundan kıyısından geçmiş olmak neden suç haline gelmiş, herkesin dosyasına “terör” damgası vurulmasına yol açmıştı?

Çocuklar… Geleceğe bir yük taşıyorlar yüreklerinde. Birisi tahammül edemedi, apartman boşluğuna bıraktı kendisini. Adı Bahadır’dı. Can verdi oracıkta. Enes kadar yankılanmadı. Tıpkı annesinin kucağında Meriç’i geçerken boğulan kundaktaki bebeğin yankısının olmadığı gibi. Nemize lazım dedi herkes, sonra iltisak olur, irtibat olur…

Bu memlekette Bahadır’ın yürek yükünü taşıyan çok çocuk var, emin olun. Evlerinde dini bir atmosfer vardı anne-babaları evde iken, şimdi din ile bağlantılı bir kadro, anne-babalarını nasıl bir suç olduğu bilinmez bir ithamla cezaevinde tutuyor. Dünlerde, iltisak ne, irtibat ne, birlikte operasyon yaptıkları bilinen kimseler suyun başında ahkam kesiyor.

Çocuklar… Bu ülkede, anne-babalara yapılanlar yüzünden çocukların yüreğine ekilen tohumlar sebebiyle barış ötelenip duruyor. Denir ya, Diyarbakır Cezaevinde babalara yapılanlar, pek çok evladı dağa çıkardı. Sonrası kan, kan, kan. Yeni operasyonlar, yeni damgalamalar, yeni çocukların yüreklerini zehirliyor. Ne zaman gerçek barışı konuşacak bu ülke?

Ne olmuştu?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 134 bin kişi kamu görevinden ihraç edildi. Bu kişilerden birisi de Diyarbakır’daki Bahadır Odabaşı’nın babasıydı.

KHK ile ihraç edilen öğretmen babası dört yıldır Elazığ cezaevinde bulunan Bahadır'ın uzun süredir bunalım yaşadığı ve içine kapandığı bildirildi.

16 yaşındaki genç, 13 Ocak'ı 14 Ocak'a bağlayan gece yaşamına son verdi.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU