AYM üyeliğine Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar seçildi

Genel Kurul’da yapılan oylamada vekiller 3 isim arasından Yaşar’ı seçti

Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulunda Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar seçildi.

 

kenan-yasar-aa-1750412_2.jpeg
Kenan Yaşar. Fotoğraf: AA

Genel Kurulda, partilerin grup önerilerinin ardından Anayasa Mahkemesinde boşalacak bir üyelik için gizli oylama yapıldı.

Milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleştirilen ve 82 baro başkanının oy kullandığı seçim sonucunda 27 aday adayı arasından TBMM'ye bildirilen Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu Üyesi Zülal Erdoğan Bilal ve Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan arasından seçim yaptı.

Gerçekleştirilen ilk oylamada adaylardan hiçbiri, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oyu alamayınca ikinci oylama yapıldı.

İkinci oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu sağlanamaması üzerine, en çok oy alan Zülal Erdoğan Bilal ve Kenan Yaşar arasından üçüncü oylamaya gidildi.

Üçüncü oylamada kullanılan 406 oyun 99'unu Zülal Erdoğan Bilal, 302'sini Kenan Yaşar alırken, 5 oy geçersiz çıktı. Böylece Kenan Yaşar, Anayasa Mahkemesi'nde boşalacak üyeliğe seçildi.

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulu'na gelerek oylamaya katıldı.

Teşekkür mesajı

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kenan Yaşar, sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı paylaştı.

Baro Başkanları, Milletvekilleri ve Çorum Barosu'na kayıtlı avukatlara teşekkür eden Yaşar mesajında, "Milletimizin ve meslektaşlarımızın hassasiyetleri hassasiyetim olacaktır" ifadeleri kullandı.

Kenan Yaşar kimdir?


Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamlayan Yaşar, 1996 yılından Çorum Barosu'na kaydolarak serbest avukatlığa başladı. AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcılığı yapan Yaşar, 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. Yaşar, 2018'den bu yana Çorum Baro Başkanlığı yapıyordu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU