İmamoğlu: İstanbul'daki tüm metrobüs duraklarına ve üst geçitlere "hükümetin İBB'nin yapacağı işleri engellediğini" anlatan afişler asılacak

Ekrem İmamoğlu, yatırım onayı verilmeyen Beylikdüzü metrosu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın doğru olmadığını söyledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Unkapanı Yağmursuyu Tüneli inşaat çalışmalarınında yaptığı  inceleme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ile birlikte Unkapanı Yağmursuyu Tüneli inşaat çalışmalarını inceledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İSKİ'nin elektrik tüketim bedelinin son bir yılda 1 milyar 300 milyon liradan 2 milyar 700 milyon liraya çıktığını dile getiren İmamoğlu, buna karşın İBB Meclisi tarafından su fiyatlarına zam değil, indirim yapıldığını belirtti.

Su fiyatlarının artırılması için olağanüstü İSKİ Genel Kurulu'nu toplayacaklarını belirten İmamoğlu, "Bu konuda ilgili grup başkanvekilleriyle acil bir siyasi görüşme talep ettim. Eğer bu konuya olağanüstü genel kurulda çare bulunmazsa hukuk önünde hakkımızı arayacağız" dedi.

"Kamu kurumları  trol benzetmesine yakışan yerler değil"

İmamoğlu, açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu hattının kesin projesinin kendilerine teslim edilmediği yönündeki açıklaması sorulan İmamoğlu, "7 Eylül 2021'de yapılan bizden talep edilen ek belgeler, tasarımlar vardı. Bütün revizyonlarıyla bunları 3 Kasım 2021 tarihli yazımızla gönderdik. Bu istenilenler arasında son talep edilen yok bu arada. Bizim şu anda kesin projelerimiz var. Bunları da hemen 10-15 gün içerisinde teslim edebiliriz. Biz bir an önce ihaleye çıkmak istiyoruz. Yaklaşık 320, 330 gündür Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı’nda süren görüşmelerin üzerine biz ne zaman ki bir açıklama yaptık; Twitter üzerinden aynı bir başka bakanın Twitter  üzerinden ‘ön inceleme başlattık' demesi gibi bu arkadaş da Twitter üzerinden ‘şu evrakları eksik' diye açıklama yapma zorunda kaldı. Bu Twitter neymiş ya? Yani ben diyorum ya devletimizin kurumları, kamu kurumları  trol benzetmesine yakışan yerler değildir. Trol gibi davranmayın derken bunu ispat edercesine bu tarzda girişim ve bu tarzda yazışma modelleri geliştiren insanları devlet aklına, devlet adabına uygun davranmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"Afişler asılacak"

Konya'da yürütülen bir projenin de avan proje halinde iken onay aldığını savunan İmamoğlu, "Ben arkadaşlarıma söyleyeceğim. Bütün metrobüs duraklarına, üst geçitlere yazsınlar bunları: ‘Ey halkımız sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar" ifadelerini kullandı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU