Flash TV kurucusu Ömer Ziya Göktuğ hayatını kaybetti

Ömer Ziya Göktuğ, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Göktuğ, Türkiye’nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan Flash TV'nin kurucusuydu

Baş ağrısı şikayetiyle bir hafta önce hastaneye kaldırılan Flash TV'nin kurucusu, Bursalı işadamı Ömer Ziya Göktuğ bu sabah hayatını kaybetti / Fotoğraf: Twitter

Baş ağrısı şikayetiyle bir hafta önce hastaneye kaldırılan Flash TV'nin kurucusu, Bursalı işadamı Ömer Ziya Göktuğ (69) bu sabah hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü'nün haberine göre, geçen hafta şiddetli baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 69 yaşındaki Ömer Ziya Göktuğ, yapılan testler ve tedavi sonrası bağ ağrısı geçmeyince İstanbul’daki Okan Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı

Bir haftadır tedavi gören ve herhangi bir sağlık probleminin olmadığı öğrenilen Bursalı iş adamının bu sabah saat 09.30'da hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den mesaj

Ömer Ziya Göktuğ’un ölümü üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taziye mesajı paylaştı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı mesajda, "Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan Flash TV'nin kurucusu Ömer Ziya Göktuğ’un vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Özel TV yayıncılığının gelişmesinde öncü isimlerden biri olan Göktuğ’a Allah’tan rahmet, ailesine ve medya camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener ise, "Ülkemizin ilk özel televizyon kanallarından Flash TV'nin kurucusu, değerli iş insanı Ömer Ziya Göktuğ'a Yüce Allah'tan rahmet, Ailesine, sevenlerine ve Flash TV camiasına baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.

Ömer Ziya Göktuğ kimdir?

Flash TV'nin sahibi Ömer Ziya Göktuğ İstanbul'da 1953 tarihinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi mezunu olan Göktuğ, bu süreçte Ticaretle de ilgilenmeye başladı. Bursa'da 1979 yılında Bursanteks firmasını kuran Göktuğ, Daha sonra Tekstil sektöründen elini ayağını çekti. 1990 yılında ise Göktuğ İnşaat şirketini kurarak proje geliştirme ve arazi değerleme faaliyetlerine başladı. 1992 yılında Bursa'da Tower Plaza inşa eden Göktuğ, ardından Göktuğ medya ve Haber Ajansı bünyesinde Türkiye'nin ilk özel televizyonlarından biri olan Flash TV'yi kurdu. Flash TV yayın hayatına Bursa merkezli olarak başlarken sonrasında İstanbul'a taşındı.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU