U2'nun solisti Bono: Grubun adını bir türlü sevemedim

Ünlü şarkıcı, şarkıların çoğundan utandığını da belirtti

Bono en çok dinlediği şarkısının, meşhur İtalyan tenör Luciano Pavarotti'yle seslendirdiği Miss Sarajevo olduğunu söyledi (Reuters)

Bono, 17 Ocak'ta yayımlanan bir podcast'te solisti olduğu dünyaca ünlü rock grubu U2'yla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

U2 üyelerinden The Edge'in, Bono'nun adı ilk başta beğenmediğini açıklamasının ardından yıldız isim, diğer üyelerin adı sevmeyi öğrendiğini ancak kendisinin bunu yapamadığını söyledi:

Ben adı hâlâ sevmiyorum. Gerçekten sevmiyorum… Adın casus uçağı ve U-bot (denizaltı) gibi olduğunu düşünmüştük. Fütüristikti. Sonradan anlaşıldı ki adı aslında istemeden kabul etmişim.

Bono, ilk menajerleri Paul McGuinness'in, adın bir tişörtün üzerinde güzel görüneceğini söyleyerek kendilerini ikna ettiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bono, şarkılarının çoğundan utandığını da itiraf etti. "Çok gergin" bulduğu sesinin erkeksi olmadığını düşünen Bono şöyle konuştu:

Arabadayken radyoda bir şarkımız çaldığında kıpkırmızı oldum. Çok utanıyorum.

61 yaşındaki solist, "sadece son zamanlarda şarkıcı gibi hissettiğini" sözlerine ekledi.

1976'da kurulan U2, müzik endüstrisinin en başarılı gruplarından biri olarak kabul ediliyor. Aralarında Larry Mullen Jr. ve Adam Clayton'ın da olduğu 4 kişilik grup, şimdiye kadar 157 milyondan fazla albüm sattı ve 22 Grammy ödülü kazandı.

 

Independent Türkçe, NME, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU