Akşener'den Erdoğan'a: İmralı'dakini çıkarmanın peşindeysen...

"Belki küçük ortağını ikna edebilirsin ama böyle bir ahmaklığa yeltenirsen karşında bizi bulursun"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek" sözlerine bir kez daha tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Erdoğan'ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Abdullah Öcalan arasında bir hesaplaşma olduğu yönündeki ifadelerini hatırlattı. 


İktidarın ömrünü uzatmak için tehlikeli yollara başvurduğunu, bu durumu endişe ile takip ettiklerini belirten İYİ Parti lideri, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, geçen hafta, yargı süreci devam eden Selahattin Demirtaş’ı, gitti, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a şikayet etti. Rezalete bakar mısınız? Türk yargısının düşürüldüğü şu duruma bir bakar mısınız? Neymiş, en büyük hesabı, İmralı’daki kesecekmiş… Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Böyle bir ahmaklığa yeltenirsen bizi karşında bulursun"

"Bu memlekette, eğer bir hesap kesilecekse, onu Yüce Türk Yargısı keser. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, böyle abuk sabuk konuşamaz" diyen Akşener, Erdoğan'a şöyle seslendi:

Belli ki, 2019 seçimlerinden ders almamışsın. Anketlerde çakılınca yine gidip Cumhur İttifakı’nın pek de gizli olmayan, gayri resmi ortağının peşine takılıyorsun. Geçen sefer mektupla işi kurtarmaya çalışmıştın görüyorum ki bu sefer başka oyunlar peşindesin. Seni şimdiden uyarıyorum eğer arzu ettiğin hesabı kesmesi için “İmralı’dakini”, İmralı’dan çıkarmanın peşindeysen, orada duracaksın. Sakın ha. Yapma. Seçim kazanmak için, böyle bir kötülüğü, bu memlekete yapmaya kalkma. Belki küçük ortağını ikna edebilirsin ama böyle bir ahmaklığa yeltenirsen karşında bizi bulursun. Ve o sandık geldiğinde, kim kimden nasıl hesap kesiyormuş, ilk elden görürsün. Bu memleketi, senin seçim kazanma hırslarına yedirmeyiz. Şehitlerimizin aziz hatırasını, senin siyasi hesaplarına ezdirmeyiz. Bunu böyle bilesin.

“Allah kimseyi bu duruma düşürmesin”

Erdoğan’ın geçen günlerde kullandığı “ABD ve Avrupa enflasyondan kırılıyor. Bizim böyle bir derdimiz yok” şeklindeki ifadeyi de eleştiren Akşener, şunları söyledi:

Üstelik bunu Aralık 2021 tarihi itibarıyla ülkemiz, dünyanın en yüksek 6’ıncı enflasyonuna sahipken söyledi. Bunu iflas eden Lübnan, Arjantin ve Venezuella gibi ülkelerde bile, bizden daha düşük, bir enflasyon varken söyledi. Bunu G20 ülkelerinin, 2021 yılı enflasyonu, ortalama yüzde 4 buçukken yani onların bir yıllık ortalama enflasyonu bizim aralık ayı enflasyonumuzun, üçte biri kadarken söyledi. Hatta orada da durmadı, hızını alamayıp dedi ki “Gelişmiş ülkeler, bir anda, 5 ila 7 katına çıkan,  bir enflasyon gerçeği ile, yüzleşmek zorunda kalmıştır.” Şu şuursuzluğa bir bakar mısınız? Şu aymazlığa, vatandaşın gözünün içine baka baka, gerçekleri çarpıtan,  şu utanmazlığa bir bakar mısınız? Gerçekten ibretlik. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin…

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU