Elon Musk: Konumumu tweetleyenler, ailemi ve beni riske atıyor

Musk, CEO'su olduğu Tesla'nın Berlin'deki Gigafactory'sini ziyaret edeceğini yalanladı

(AP)

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, hareketlerini takip eden sosyal medya hesaplarının kendisi ve ailesi için bir "güvenlik sorununa" neden olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk'ın Giga Berlin gezisi hakkında spekülasyon yapan kişilerden biri Sawyer Merritt'di. Musk, Sawyer Merritt'in gönderilerinden birinin altına "Evet, ne yazık ki bu bir güvenlik sorunu haline geliyor" diye yazdı.

Pazartesi günü Musk, Tesla'nın Almanya'nın başkenti Berlin'deki Gigafactory'sini (Dev fabrika) bu hafta ziyaret edeceğini yalanladı.

Merritt hatasını anladı ve paylaştıktan birkaç gün sonra tweet'ini sildi. Şu ifadelerin olduğu yeni bir gönderi yazdı:

Bundan sonra @elonmusk'ın bildirilen herhangi bir seyahat planını yayımlamayacağım. Başkalarını da böyle yapmaya teşvik ediyorum. Elon'ın bu şeylerin bildirilmesini istemediğine eminim ve günün sonunda biz Elon'ı ve ailesini güvende tutmak istiyoruz. Bu yüzden o gönderiyi iki gün önce sildim.
 


Tesla'nın Berlin merkezli fabrikasının açılması an meselesi ve InsideEVs'e göre fabrikada bir dizi Model Y orta boy SUV'nin üretildiği haberleri var. Bloomberg, Tesla'nın Berlin fabrikasının kasım veya aralıkta Model Y'leri üretmeye başlayacağını bildirmişti.

Şirket yıl sonuna kadar 10 bin Model Y üretmeyi planlamıştı. Şirketin ayrıca bu yıl Teksas'ta yeni bir fabrika açması bekleniyor.

Elon Musk ve Grimes adıyla bilinen şarkıcı Claire Boucher, Mayıs 2020'de oğulları X Æ A-Xii'nin doğumunu duyurmuştu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU