KKTC, "iç hatlar" mı olacak?

Sucuoğlu "ciddi çalışmaların yapıldığını" söyledi, muhalefetten tepki geldi: "Devleti biz kurduk, egemen ve eşitiz" diye naralar atanlar, KKTC'nin devlet havalimanını bir vilayet havaalanı haline getirip devleti yok sayıyorlar

Fotoğraf: AA

Ankara'ya gerçekleştirdiği temasların ardından açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu,  Ercan Havaalanı'nın "iç hatlar kapsamına alınması" konusunda ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Ankara'da AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile bir görüşme gerçekleştiren Sucuoğlu, Kıbrıs Genç TV'de Nazar Erişkin'in sunduğu "Bugüne Dair" programında konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.


"Diplomatik sorunlar beni ilgilendirmez"

"Binali Bey uzun süre Ulaştırma Bakanlığı yapmış bir isim. Kendisi de 'Bu işi çözmek gerekiyor' dedi" ifadelerini kullanan KKTC Başbakanı, "Bu adım diplomatik bir soruna yol açar mı?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

Bazı konularda adım atacaksak, bazısı diplomatik, bazı diplomatik değil, beni ilgilendirmez. Ben vatandaşın cebinden çıkan paraya bakarım. Ben 200'e uçacağım yere 2000 verirsem olmaz. Bu konuda nihai sonuca varılmasını istiyorum. Seçimlerden hemen sonra yapılacak çok şey var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefetten tepki

Muhalefetten Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin milletvekili Doğuş Derya, "Bu, Ercan Havaalanı'nın Türkiye illerinde bulunan havaalanları statüsüne indirgenmesi demektir" dedi.

Bu adımın, Türkiye'den KKTC'ye yapılacak olan uçuşlarda hiçbir muhaceret işlemi yapılmayacağı anlamına da geldiğini vurgulayan Derya, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Devleti biz kurduk, egemen ve eşitiz' diye naralar atanlar, KKTC'nin devlet havalimanını bir vilayet havaalanı haline getirip devleti yok sayıyorlar. Attıkları her adımla devletin tüm yapılarını ortadan kaldıran bu zihniyete UBP'li arkadaşlar ne diyor bilmiyorum ama Kıbrıs'ı yurt bilen herkes buna izin vermeyecek!

 

Kıbrıs Postası

DAHA FAZLA HABER OKU