Babacan: Koskoca ülkenin cumhurbaşkanı swap ile Körfez'den para istiyor, kaynakları tüketirseniz kapı kapı para istersiniz

Babacan, "Sadece Aralık'ta MB'nin rezervi 17 milyar dolar daha eksiye indi. Ne uğruna? Sadece Cumhurbaşkanı konuşunca döviz düştü demek için" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Ülke ekonomisinin derin bir çıkmazda olduğunu söyleyen Babacan, "İktidar ortakları da sözde modellerden bahsediyor. Ama bunu çözecek kapasiteleri yok" dedi.

Babacan, hükümete yönelik eleştirilerde de bulunarak şunları söyledi:

İktidarın şu anki adı otokrattır. Doğru isim verelim. Yarın kimse ne olacağını bilmiyor. Çünkü böyle yönetimler keyfidir. Bakın geçen gün PCR testlerini uçaklarda kaldırdılar, sonra geri getirdiler. Bu kadar önemli bir kararı bir ileri bir geri yapabilir misiniz? Dış politika deseniz durum aynı, dış politikaları yok. Diğer ülkelerle ilişkiler şahsileştirilmiş. AİHM'in kararını uygulamıyorum diyebiliyor. Dün darbe destekçisi dediğini bugün havaalanında karşılayıp külliyede ağırlıyor. Türkiye, artık dünyada iş birliği yapılacak bir ülke olarak görülmüyor. Herkes zararlarından sakınılması gereken bir aktör olarak görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir gecede arka kapıdan 9 milyar dolar sattılar

Hükümetin ekonomik sorunları gidermek için Körfez ülkeleriyle görüştüğünü savunan Babacan, "Koskoca ülkenin cumhurbaşkanı swap ile Körfez ülkelerinden para istiyor. Şubat'ta yine gidecek görüşmeye. İşte ülkenin kaynaklarını tüketirseniz kapı kapı dolaşıp para istersiniz" dedi.

Babacan şöyle devam etti:

Sadece Aralık'ta MB'nin rezervi 17 milyar dolar daha eksiye indi. Ne uğruna? Sadece Cumhurbaşkanı konuşunca döviz düştü demek için. Döviz kuru düştü diyebilmek için MB'nin arka kapısından dolar satıyorlar. Açıkça söylesenize, şeffaf yapsanıza neden gizli saklı? Böyle gizli saklı işler yapan yönetime güven olmaz. Sadece Aralık'ın 20'sinin akşamında satılan rakam 9 milyar dolar. 1 Ocak 2019'da akraba bakanın olduğu dönem 130 milyar doları böyle hiç etmişlerdi. İşte kötü alışkanlık bir kez kazanıldı mı öyle devam ediyor. Bir G20 ülkesi böyle yönetilmez. Bir de ekonomide şampiyonlar ligine girdik diyor. Bu açıklama bile bu ülkenin Cumhurbaşkanının gerçeklerden koptuğunu veya gerçekleri yanlış anlatmaya başladığı anlamına geliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU