Bahçeli'den Sezen Aksu'ya: Serçeliğini bil, kafası arızalı

İktidara yakın grupların hedefinde olan Sezen Aksu hakkında konuşan Bahçeli, ünlü sanatçının “kalbinin taşlı ve dikenli” olduğu görüşünü savundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin en üretken isimlerinden birisi olarak bilinen Sezen Aksu’nun eski bir şarkısının sözlerine yönelik tepkisini kürsüsüne taşıdı. Aksu’ya “kafası arızalı” şeklinde hitap eden MHP lideri, “Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Elazığ'da Enes Kara isimli öğrencinin cemaatin “yurt” adı altındaki evinde gördüğü baskılara dayanamayarak yaşamına son vermesine dair açıklama yaptı:

Siyasi ve ideolojik yargılarla istismar edilmiştir. Bir gencimizin girdiği ruhi bunalımdan çıkamayarak intihar etmesi bizi derinden yaralamıştır. Daha öncesinden yayınladığı videoda bir cemaat yurdunda kaldığını ifade etmiştir. TBMM'ye  geçen dönemden sunduğumuz ruh sağlığı kanun teklifinin bir an önce görüşülüp uygulamaya girmesini bekliyoruz. İstismarın her zeminde karşısındayız. Malum intihar vakası ne ilk ne son olacak, üzerinde durmak istediğimiz asıl mevzu olayın siyasi hesaplaşmaya konu edilerek, intikam aracına dönüştürülmesidir. Bu doğru değildir. Yüreğimizin sızladığı bir intihar olayı üzerinden fırsatçılık yaparak inancımızı tahrip etmeye kadar dillerini uzatanlar, samimiyet iflası yaşayan ilkesizlerdir. CHP'nin sürekli gündemde tuttuğu Enes Kara intiharı, kolektif bir saldırı haline getirilmiştir.

"Bizim derdimiz tarikat ve cemaatlerden ziyade..."

Tarikat ve cemaatler devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele geçirme hatasında düşmedikten sonra sosyolojik bir realite olarak hayatın olağan akışı içinde var olmaya devam edeceklerdir. Bizim derdimiz, tarikat ve cemaatlerden ziyade dinimize yönelik sinsiliktir.

"Devletin görevi yurt inşa etmek"

Devletin en temel görevlerinden biri de öğrenci yurdu inşa ederek öğrencilerimizin ihtiyaçlarını köklü çözümlerle karşılamaktır. Öğrenci kisvesine bürünmüş odakların yurt sorunu üzerinden öğrenci yurdu kampanyası yürüttükleri açıktır.

"Enes Kara'nın devlet yurduna başvurusu yok"

Merhum Enes Kara'nın devlet yurdunda kalmak için herhangi bir müracaatının bulunmadığı yapılan açıklamalarda sabittir.

"Kuzgunluğa heves etme"

Eski bir şarkısındaki sözler iktidara yakın gruplar tarafından hedef alınan  Sezen Aksu'yu da kürsüdeki konuşmasına taşıyan Bahçeli, ünlü sanatçı için "Kafası arızalı" dedi.

Bahçeli'nin "minik serçe" olarak bilinen Aksu'ya yönelik ifadeleri şöyle:

Yazdığı ucube bir şarkının sözleri arasında, Hz. Adem ile Hz.Havva’ya cahil diyen sorumsuz ve şuursuz bir sanatçının alamet olarak bindiği sefalet ve rezalet hali dünyevi kıyameti olan cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Bu sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme. Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir.  Aklın, ahlakın, bilimin ve inancımızın öncüleri olarak gördüğümüz birçok milli ve manevi şahsiyet cehaletin lincine uğramıştır.

"Kanlarında bozukluk var"

Bahçeli, Diyarbakır’da kendi adına bir hatıra ormanı açılacak olmasına tepki gösterenleri de “Kanında ya da mayasında telafi edilemeyecek bir bozukluk vardır” ifadesiyle hedef aldı. MHP liderinin konu hakkındaki ifadeleri şu şekilde:

Diyarbakır Kırklar Dağı’na, MHP İl Başkanlığımızın düşünce ve girişimiyle gerçekleşen “210 dönümlük Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı”nın kurulmasıyla ilgili karara düşmanca tavır alanların ya kanında ya da mayasında telafi edilemeyecek bir bozukluk vardır. Biz orman yakmadık, doğaya, yeşile, cana ve mala kast etmedik, börtüye böceğe kıymadık. Ateşin çocukları olan şerefsizlere pirim vermedik. Dağlarda silahla gezmedik.

Diyarbakır halkını canımız kadar sevdik, kardeşliğimize leke düşürmedik. Şahsımın adını tartışmaya açıp, olmadık itham ve isnatta bulunanlar unutmasınlar ki, Diyarbakır Türkiye’nin 81 vilayetinden birisidir ve aziz ecdadımızın bizlere emanetidir. Diyarbakır Türk milletinin yadigarıdır, birlik ve kardeşlik yakutudur. Diyarbakır’a hangi hizmetlerimizin geçtiğini soranlara, muhabbetimiz yeter diyorum, hürmetimiz yeter diyorum, duruşumuz yeter diyorum, varlığımız ve açtığımız kucak herkese yeter iradesinde ve inancındayım. Bölücülük anaforuna kapılan alçakların Diyarbakır’da yaşayan muhterem vatandaşlarım adına konuşmaları haksızlıktır, hayasızlıktır

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU