Almanya Başbakanı Merkel yine titredi

Angela Merkel Almanya Cumhurbaşkanı ile kameraların karşısındayken yine kontrolsüz şekilde titredi. Merkel 10 gün önce de titrerken kameralar tarafından görüntülenmişti

Almanya Başbakanı Angela Merkel 10 gün içinde ikinci kez kontrolsüz bir şekilde titrerken kameralara yansıdı.  Merkel'in sözcüsü sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bu görüntüler Merkel'in Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'le basın açıklaması sırasında kaydedildi.
 

merkel titreme 2 reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters


Euronews'in görüntülerine göre Merkel titremesini kollarını bağlayarak kontrol altına almaya çalıştı, daha sonra bir görevlinin getirdiği suyu içti.

Adalet Bakanlığı görevinden ayrılan Katarina Barley'in veda töreninde titrediği görülen Merkel'in yeni adalet bakanının yemin törenine katılacağı duyuruldu.

Merkel'in sözcüsüne Almanya Başbakanı'nın G20 zirvesine katılıp katılmayacağı da soruldu. Sözcü, Merkel'in sağlık durumunun iyi olduğunu Japonya'daki G20 zirvesine katılacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Almanya Başbakanı Angela Merkel 18 Haziran'da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i karşılama töreninde yine kontrolsüz bir şekilde titrerken görülmüştü. 

65 yaşındaki Merkel, titremesini uzun süre sussuz kalmasına bağlamış ve üç bardak su içtikten sonra düzeldiğini söylemişti. Angela Merkel'in bilinen bir sağlık sorunu bulunmuyor.

Merkel geçen yıl görev süresi dolduktan sonra 2021'deki seçimlerde başbakan adayı olmayacağını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU