Erdoğan: İmamoğlu gerçekçi projelerle gelirse tabii ki AK Parti grubu destekler

Cumhurbaşkanı Japon gazetesi Nikkei’ye verdiği röportajda, Ekrem İmamoğlu ile birlikte çalışmaya yönelik soruyu yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'den adaylığı açıklandığında kendisinden randevu isteyen Ekrem İmamoğlu ile 10 Ocak 2019 tarihinde Beştepe'de bir araya geldi / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği Japonya’da Nikkei Gazetesi’ne konuştu. Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşmesi için şunları söyledi: 

“Görüşmenin, ikili ilişkilerimizdeki çıkmazı açacağına ve iş birliğimizi güçlendireceğine inanıyorum. Bunun yanı sıra Sayın Trump'ın temmuz içinde Türkiye'ye ziyareti de konuşuluyor."  

“S-400 meselesini çözeceğimize inanıyorum”

Cumhurbaşkanı "Trump'ı S-400 füzelerinin satın alınması üzerine Türkiye'ye yaptırım uygulamamaya ikna edebilecek misiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Önümüzdeki ay bu sistemi almaya başlayacağız. Konuya ilişkin ABD ile görüşmelerimiz sürüyor. Trump ile bu meseleyi detaylı konuşmayı ümit ediyorum. Aslında S-400 konusunda Sayın Trump, Türkiye'nin endişelerini, neden bu sisteme ihtiyaç duyduğumuzu ve nasıl bu noktaya geldiğimizi iyi biliyor. Şimdiye kadar bize yöneltilen endişeleri gidermek için, ortak komisyon kurmak da dahil olmak üzere farklı teklifler sunduk. Süreci rayından çıkarmak ve tehdit dili kullanmak kimseye fayda getirmez. S-400 meselesini ittifakımız ve stratejik ortaklık çizgisi içinde çözeceğimize inanıyorum."

 

erdoğan trump.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 zirvesinde ABD Başkanı Trump ile de bir araya gelecek / Fotoğraf: AA


“Yaptığımız ödemeleri geri isteriz”

Erdoğan, ABD'nin F-35 savaş uçağı projesinden Türkiye'yi çıkarması ve yaptırım uygulaması durumunda “Yaptığımız ödemeleri geri isteriz” dedi:

"F-35 projesi için zaten 1,25 milyar doları ödedik. Eğer öyle yanlış bir hamlede bulunurlarsa meseleyi uluslararası tahkim mahkemesine götürürüz. Şimdiye kadar yaptığımız ödemeleri geri isteriz. Türkiye F-35 projesinin pazarı değil, ortağı. CAATSA (ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşılık Koyma Yasası) yaptırımları Türkiye'ye uygulanamaz çünkü biz bu adımı CAATSA yürürlüğe girmeden attık.”

"İmamoğlu gerçekçi projelerle gelirse tabii ki AK Parti grubu destekler"

Cumhurbaşkanı’na 23 Haziran İstanbul seçimi de soruldu. “Kazanan Türk demokrasisi oldu." diyen Erdoğan partisinin yeni İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile belediye meclisinde iş birliği yapıp yapmayacağı sorusunu da yanıtladı:

"İstanbul'un menfaatine yönelik gerçekçi projelerle gelirse tabii ki AK Parti grubu bunu destekleyecektir. Fakat kabul edilemeyecek projelerle gelirse, İstanbul'un menfaati için bu tarz projeleri asla desteklemeyeceğiz.”

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU