"Şehri şeytan bastı" diyen Kolombiyalı piskopos helikopterle kutsal su dökecek

Kolombiyalı piskopos “limanı yok eden bütün şeytanları kovmak” istediğini söyledi

Buenaventura şehri / Fotoğraf: Pinterest 

Adam Forrest - The Independent

Katolik bir piskopos şeytanlar tarafından ele geçirildiğini iddia ettiği kentin tamamına helikopterle kutsal su püskürtmeyi planlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kolombiya liman kenti Buenaventura'nın piskoposu Monsenyör Ruben Dario Jaramillo Montoya helikopteri 14 Temmuz’da “kötülük sokaklarını” temizlemek için donanmadan ödünç alacak.

Kolombiya’daki bir radyo istasyonuna konuşan Montoya “Buenaventura'nın tamamını havadan görmek ve üzerine kutsal su dökmek istiyoruz. Limanımıza zarar veren şeytanları kovup kovmadığımızı böylece anlayacağız” dedi.

Papa Françesko tarafından 2017’de görevlendirilen Montoya sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu kadar suçun, yolsuzluğun ve uyuşturucu kaçakçılığının içinde kaybolan kentte huzura kavuşmak için şeytandan kurtulmamız gerekiyor. 

Kolombiya’nın en büyük Pasifik limanı olan Buenaventura, uyuşturucu kaçakçılarının ve suç çetelerinin neden olduğu şiddet eylemleriyle ünlü.

Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütü kentte aşırı sağcı paramiliter çetelerin halefleri tarafından yapılan şiddet eylemlerine yönelik detaylı bir rapor hazırladı. Bu çeteler kurbanlarını kestikleri “doğrama evleri” geleneğini devam ettirmeleriyle tanınıyor.

Şehirde “insani bölge” yaratma ve şiddetten arındırma çabaları sürse de piskopos 2019’da şimdiye dek tam 51 cinayet işlendiğini söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU