Yeni keşfedilen kurbağa türüne iklim aktivisti Greta Thunberg'in adı verildi

Panama’da keşfedilen yeni bir yağmur kurbağası türünün adı "Pristimantis gretathunbergae" oldu

Fotoğraf: Reuters / Rainforest Trust

Çevre kuruluşu Rainforest Trust, Panama ormanında keşfedilen yeni bir yağmur kurbağası türüne İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg'in adını verdi.

,Tropik amfibiyenin bu yeni örneği, Darién eyaletinde bulunan özel bir koruma alanı olan Cerro Chucantí'de Panama'dan uluslararası bir biyolog ekibi tarafından keşfedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmacı Abel Batista liderliğindeki ekip, 12 yeni tür buldukları ve 8 bilimsel makale yayınladıkları Panama'da son 10 yıldır çalışma yürüttüklerini kaydetti. Sözkonusu türün Doğu Panama'daki Cerro Chucantí rezervinde bulunan bulut ormanında bulunduğu belirtildi.

Yeni türün adı "Pristimantis gretathunbergae" oldu

Rainforest Trust tarafından düzenlenen müzayedede kurbağaya iklim aktivisti Thunberg'in adının verilmesi kararı alındı. Böylelikle yeni türün adı 'Pristimantis gretathunbergae' oldu.

Rainforest Trust CEO'su James Deutsch, bir basın açıklamasında, "Greta, dünyadaki her canlı türünün geleceğinin şu anda yaptıklarımıza bağlı olduğunu bize herkesten daha fazla hatırlatıyor" dedi ve tehdit altındaki türlerin isimlendirilmesine sponsor olmaktan onur duyduklarını sözlerine ekledi.

Belirgin şekilde büyük siyah gözleriyle dikkat çeken 'Pristimantis gretathunbergae' nesli tehlike altındaki türler arasında yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU