Erdoğan Arnavutluk'ta konuştu: Depremden sonra yardıma koşan ilk ülkenin Türkiye olması, güçlü dayanışmamızın en güzel ispatı

Arnavutluk'ta depremden etkilenen bölge halkı için yapılan konutların açılışında konuşan Erdoğan, "Devlet olarak bütün imkanlarımızı seferber ederek sizlerin yardımlarına koştuk. Kardeşler kardeşlerin imdadına zor zamanlarda yetişirler" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim törenine katılarak açıklamalarda bulundu.

Arnavutluk'ta Kasım 2019'da yaşanan depremle ilgili konuşan Erdoğan, "Aynı acıları pek çok kez yaşamış ülkenin insanları olarak depremler Arnavut halkı kadar bizim de yüreğimizi dağlamıştır. Deprem haberini alır almaz bölge halkının acılarını paylaşmak için hemen harekete geçtik. Devlet olarak bütün imkanlarımızı seferber ederek sizlerin yardımlarına koştuk. Kardeşler kardeşlerin imdadına zor zamanlarda yetişirler" dedi.

"Depremden sonra bölgeye yardıma ilk koşan ülkenin Türkiye olması aramızdaki güçlü dayanışmanın en güzel ispatıdır" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Arnavut kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletmek için yıkılan konutların yerine yenilerini inşa etme kararı aldık. 2020 Temmuz ayında gerekli mutabakat zaptını imzaladık, Koronavirüs salgınına rağmen aynı yılın Aralık ayında inşaatlara başladık. Bundan 13 ay önce tam bu noktada konutların temel atma törenini canlı bağlantı ile gerçekleştirdik. Bugün de 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon avroya mal olan bu evleri sizlere teslim ediyoruz.  Bu süreçte Türkiye olarak biz de depreme, sel ve yangın afetlerine maruz kalsak da Arnavutluk'a ve sizlere olan sözümüzü hayata geçirdik. 

"Dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık"

Türkiye ve Arnavutluk'un ortak bir tarih ve medeniyet değerlerini paylaştığını söyleyen Erdoğan, "Koronavirüs salgınında o büyük ülkeler kendi içine kapanırken biz hiçbir ayrım yapmadan dara düşen dostlarımızın imdadına koştuk. Salgına karşı mücadelelerinde dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU